Tort "cusma Lui Guguta"
Sursa Tort "Cusma lui Guguta"
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La care ea-mi raspundea " daca-mi mai ramaine timp sa fac clatite " :)) :D
Particip cu aceasta reteta la concursul “Castiga 3 pachete cu produse La Colline !!
Ingrediente:
pentru clatite:
- 1 litru lapte
- 50 gr. unt topit
- 1/2 lingutita sare
- 5 linguri zahar
- 3 oua
- 300 gr. faina cernuta
- ulei pentru uns tigaia la prima clatita
pentru umplutura:
- 700~800 gr. visine inghetate fara samburi
pentru crema:
- 300 gr. frisca
- 300 gr. smantana cu continutul de 20 % grasime
- 175 gr. zahar
- 1 plic zahar vanilat sau cateva picaturi de esenta de vanilie
- 50 gr. ciocolata nearga
Mod de preparare:
- Mai intai faceti clatitele si dezghetati visinile la temperatura camerei si le stoarceti de suc.
- Mixati frisca cu zaharul de la inceput la viteza mica, cand vedeti ca incepe sa apara un desen de la batatoarele mixerului, mariti viteza si o mixati pana isi tine forma si are moturi destul de ferme, dar atentie sa nu o mixati prea tare, e suficient pana ajunge sa-si mentina forma.
- Dupa ce ati mixat frisca, turnati in ea toata smantana si mai mixati putin ( pana la 15 secunde ), ve-ti observa cum frisca se va intari mai mult si ve-ti simti cum opune rezistenta, asta inseamna ca trebuie sa va opriti.
- Puneti pe planul de lucru cate o clatita, pe mijlocul ei asezati un rand de visine, si o indoiti pe jumatate, dupa aceasta o rulati ca pe o rulada simplu deodata ambele straturi de clatita.
- Asezati pe un platou 5 rolouri formate, le ungeti cu crema si repetati operatie in ordine descrescatoare, formand o piramida din clatite stratificate fiecare rand cu crema.
- La sfarsit ungeti tortul uniform din toate partile cu crema si razaliti peste tort ciocolata.
- Tortul il tineti in frigider peste noapte.
Pofta buna !