contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort "cusma Lui Guguta"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare care i-o adresam mamei cand se pregatea de sarbatori, daca-mi face Cusma lui Guguta ?
La care ea-mi raspundea " daca-mi mai ramaine timp sa fac clatite "  :))  :D
Particip cu aceasta reteta la concursul “Castiga 3 pachete cu produse La Colline !!
Ingrediente:
pentru clatite: 
  • 1 litru lapte 
  • 50 gr. unt topit
  • 1/2 lingutita sare
  • 5 linguri zahar
  • 3 oua 
  • 300 gr. faina cernuta
  • ulei pentru uns tigaia la prima clatita

pentru umplutura:
  • 700~800 gr. visine inghetate fara samburi

pentru crema:
  • 300 gr. frisca
  • 300 gr. smantana cu continutul de 20 % grasime
  • 175 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat sau cateva picaturi de esenta de vanilie 
  • 50 gr. ciocolata nearga 

Mod de preparare:
  • Mai intai faceti clatitele si dezghetati visinile la temperatura camerei si le stoarceti de suc.
  • Mixati frisca cu zaharul de la inceput la viteza mica, cand vedeti ca incepe sa apara un desen de la batatoarele mixerului, mariti viteza si o mixati pana isi tine forma si are moturi destul de ferme, dar atentie sa nu o mixati prea tare, e suficient pana ajunge sa-si mentina forma.
  • Dupa ce ati mixat frisca, turnati in ea toata smantana si mai mixati putin ( pana la 15 secunde ),  ve-ti observa cum frisca se va intari mai mult si ve-ti simti cum opune rezistenta, asta inseamna ca trebuie sa va opriti. 
  • Puneti pe planul de lucru cate o clatita, pe mijlocul ei asezati un rand de visine, si o indoiti pe jumatate, dupa aceasta o rulati ca pe o rulada simplu deodata ambele straturi de clatita.
  • Asezati pe un platou 5 rolouri formate, le ungeti cu crema si repetati operatie in ordine descrescatoare, formand o piramida din clatite stratificate fiecare rand cu crema.
  • La sfarsit ungeti tortul uniform din toate partile cu crema si razaliti peste tort ciocolata.
  • Tortul il tineti in frigider peste noapte.

Pofta buna !