Tort "ciresica" Si Fata Mea De 19 Ani
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe 2 Noiembrie (2011 )Andreea mea a implinit 19 ani...
Pentru ca suntem inca la lucru la tabara , am sarbatorit evenimentul in avans intr-o sambata , ultima din octombrie , singura zi in care am reusit sa ne adunam impreuna :))
Cu toate ca aveam peste 70 de musafiri in acea zi la tabara, am reusit sa-i incropesc in viteza un tort.
Am chemat-o la Bradatel sa ma ajute , insa planul meu era sa o surprind cu tortul :)( dat fiind faptul ca imi era imposibil sa ajung eu in Timisoara de ziua ei )...
....si cred ca am reusit :))....
L-am facut vineri seara dupa ce toata lumea a mers la culcare, iar sambata dimineata, dupa micul dejun, l-am "chilarit " ca intre fete:)).
Toata seara m-am plans ca am foarte mult de lucru, astfel incat am convins-o pe Andreea ca nu era chip sa ma mai ocup si de un eventual tort ;)).
Fata cuminte , a acceptat ideea ca n-o sa aibe tort de ziua ei .
Insa dimineata de sambata a venit surpriza....adica tortul :)) ( Andreea mi-a marturisit mai tarziu ca nu se mai astepta la tort, tocmai de aceea bucuria ei a fost si mai mare )
L-am botezat "CIRESICA " deoarece fursecurile cu care este ornat se numesc astfel ;)...in plus este ornat cu cirese glasate , iar una dintre creme este cu jeleu de cirese.
Si aici felia sarbatoritei:)), care de emotii (sau poate de somn) s-a taiat la degetel in dimineata cu pricina in timp ce pregatea legumele pentru micul dejun :)).
Andreea si tortul la o mica sedinta foto ( o sa "ma spanzure" ca am pus pozele astea :)) )
Iar aici .... noi doua :)
(din pacate tata a ramas de serviciu la bucatarie langa oalale care fierbeau pentru pranz, astfel ca numai noi fetele ne-am delectat in prima faza cu tort si cafea :) )
....si Andre impreuna cu Tabita( si ea ajutor de nadejde la bucataria de la tabara )
Tortul "CIRESICA" este un tort facut "la rece", cu blat din comert, insa este extrem de fin si gustos datorita cremelor.
Contine o crema fina de branza in amestec cu jeleu de cirese....o crema rece de trufe in amestec cu frisca naturala si este imbracat in frisca naturala cu aroma de vanilie de bourbon.
Blat am folosit de vanilie si cioco in straturi consecutive. Nu l-am insiropat, preferand sa adaug peste blatul de cioco jeleu de cirese pentru un plus de savoare.
Va asigur ca este absolut delicios.:)
Cand am sa revin in Timisoara pentru o perioada mai lunga, am sa scriu reteta acestui tort mai detaliat...promit :).
Pana atunci ...
Domnul sa va/ ne tina ! :)
Va imbratisez cu toata dragostea...in bucate :)) si nu numai !!! :)