Tort Puff
Sursa Tort Puff
articol scris de alexa blog bunatati-delicatese.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru blat:
2 oua
100 gr. zahar
100 gr. iaurt
200 gr. faină
1 lingurita praf de copt
1 vanilie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
8 linguri cu ulei
Pentru crema1:
750 ml lapte
1 pachet crema pentru cremsnit
Pentru eclere:
1 cana apa
1/2 cana ulei
200 gr faina
4 oua
Pentru crema2:
400 ml lapte
1 plic Crem Ole ciocolata
Glazura:
2 albusuri
100 gr zahăr
1 vanilie
Pentru inceput batem ouale cu zaharul si adaugam treptat iaurtul. Punem apoi faina cernuta cu praful de copt. Se adauga coaja de lamaie, vanilia si apoi se toarna uleiul putin cate putin. Se amesteca totul. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, acoperite cu hartie de copt. Coacem in cuptor preincalzit la 170 grade C circa 20 de min.
Pentru crema1, se amesteca conform instructiunilor de pe cutie laptele cu praful si se mixeaza.
Pregatim si eclerele, apa si uleiul se dau in clocot, apoi se adauga faina toata si se freaca bine, dupa ce se raceste putin se adauga ouale unul cate unul si mixam in forta.
Coacem gogosele din ecler pe care le umplem cu crema 2, pe care o preparam din crem ole de ciocolata si lapte mixate impreuna conform instructiunilor de pe plic.
Punem blatul copt in tava de tort si il fixam cu inelul formei. Daca doriti puteti sa-l insiropati putin, eu nu am facut-o. Aranjati 5-6 gogosele de ecler umplute cu crema de ciocolata si turnam deasupra crema de cremsnit. Mai punem 3-4 gogosele de ecler si deasupra apoi dam pentru cateva ore (2-3)la frigider.
Bateti albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si vanilia continuand sa bateti pana cand bezeaua a devenit solida.
Indepartati inelul de la forma de tort apoi acoperiti tortul cu bezea. Incalziti cuptorul folosind grill-ul asezati tertul pe un gratar si coaceti 2-3 minute pana ce bezeaua prinde un bronz frumos deasupra. Se foloseste doar obtiunea de grill, altfel nu se va coace bezeaua.