Tort Pruna Biata
Sursa Tort pruna biata
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare:
12 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru blat:
2 linguri unt
3/4pahar de faina
3 oua
3 galbenusuri
1 lingurita praf de copt
2/3 pahar de zahar
1/4 lingurita sare
200 gr prune uscate fara samburi
100 gr alcool aromat poate fi visinata sau coniac
Pentru finisare :
nuca de cocos ~8 linguri
daca nu doriti sa finisati cu cremole puteti face o glazura din:
50 g unt
Mod de preparare: Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore.
Adaugati faina cu praful de copt ,cernand si dupa o amestecati cu atentie de sus in jos cu miscari circulare cu o spatula de lemn.
Incalziti aproape la temperatura de fierbere laptele cu untul ,luati de pe foc si adaugati in el cateva linguri din aluatul obtinut, omogenizati si il turnati in aluat.
Turnati aluatul itr-o tava unsa cu unt si infainata ,dati la cuptorul preaincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute.
Ca sa scoateti usor blatul din tava o puneti pe cateva minute pe un prosop umezit cu apa rece .
Dupa ce sa copt blatul il puneti la racit pe un gratar si dupa asta il taiati in doua parti egale pe orizontala.
Pofta buna !
Sursa:gustos.ro