contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Picant De Spanac Cu Oua Si Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Tort picant de spanac cu oua si cartofi

Pentru aluat ai nevoie de:
  • 300 g faina,70 g margarina,1 ou,100 g branza de burduf,2 linguri smantana,sare,1 plic praf de copt.
Pentru umplutura ai nevoie de:
  • 700 g spanac,1 ceapa,3 catei usturoi,200 g  branza de vaci,100 g iaurt,100 g cascaval ras,1 felie paine,300 g cartofi,6 oua,4 linguri smantana,ulei,sare,piper,nucusoara.
Cum procedezi pentru aluat: 
  • Amesteci faina cu margarina,oul,praful de copt,branza de burduf,smantana si un praf de sare si framanti aluatul.Lasi sa se odihneasca si pregatesti umplutura:Cureti ceapa,o tai marunt si o calesti impreuna cu usturoi pisat.Adaugi spanacul fiert si tocat si le calesti impreuna cateva minute,apoi le dai deoparte.Faramitezi branza,o freci cu iaurtul,cascavalul ras,sare,piper,nucusoara,omogenizezi compozitia si o imparti in doua.Intr-o parte adaugi spanacul calit,iar in cealalta cartofii fierti si rasi.Intinzi o parte mai mare de aluat intr-o forma de tort unsa cu unt,astfel incat sa-i acoperi si marginea laterala.Pui compozitia de cartofi,il faci 6 adancituri si pargi in fiecare cate un ou.Intinzi apoi cu grija compozita cu spanac,astfel incat sa nu spargi ouale.Din aluatul ramas intinzi o foaie,il intepi cu furculita,il ungi cu smantana si presari cascavalul ras.Dai tortul la cuptor pentru 1 ora,la foc domol.Il tai dupa ce s-a racorit.

Articol recomandat de hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Author:FdX