Tort “peter”
Sursa TORT “Peter”
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
L-am botezat cu acest nume, deoarece este unul din dulciurile preferate de sotzul meu.
La rugamintea si cu ocazia de zilei de nastere a lui, am pus in practica aceasta reteta.
Din pacate torturi perfecte la mine este “imposibil”!
INGREDIENTE BLAT:
- 7 oua gr.M
- 225g zahar
- 225g faina
- 1 priza sare
- 1 lamiie-coaja
- 1 pac.praf copt
MOD PREPARARE:
Aceasta reteta este foarte simpla deoarece ouale nu se separa si reuseste intotdeauna.
Faina se cerne ompreuna cu praful de copt.
Deci ouale se mixeaza impreuna cu zaharul ca 10-15 min.pina cind masa a devenit foartevoluminoasa si cumoarea este foarte deschisa.
In continuare se adaoga priza de sare,coaja de lamiie si jumatate din fainna.
Restul de faina se amesteca cu o lingura de sus in jos, in asa fel incit masa de aluat sa ramina foarte aerata.
Totul se toarna in forma de copt unsa si bine infainata sau captusita cu hirtie de copt. si se coace la 180°C. ca 30-35 min.*Proba cu scopitoarea!*
Dupa coacere se scoate dn cuptor si se lasa deoparte ca 10 min. dupa care se rastoarna pe gratarul de bucatarie sa se racesca.Iar daca prepararea tortului se continua doar a doua zi, se poate lasa la racit in tava pian a doua zi.
CREMA DIN FRISCA, JAURT SI CAISE DIN COMPOT
- 650 g iaurt cu caise
- 500 g caise din compot(scurse)/proaspete sau congelate
- 500 g smintina pentru frisca
- 3 pachete zahar vaniliat
- 15 foi gelatina
- 1 pac. intaritor de frisca
MOD PREPARARE:
Caisele (scurse) se fac pireu cu mixerul batz si se amesteca cu iaurtul si zaharul vaniliat.
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
300g din cant smintina se mixeaza in frisca .
Gelatina se scurge si se pune intr-o cana cu ca 30ml lapte fierbinte.Se amesteca rapid pina a dvenit lichida si cu o lngura se amesteca in in ea ceva din cant de biaurt.
Cu ajutorul mixerului, se mixeaza gelatina in masa de iaurt si in continuare cu ajutorul unei linguri se amesteca frisca.
Totul se pune la rece pina cind crema incepe sa se coaguleze putin.
Intr-e timp blatul se imparte in doua sau chir trei parti si acestea daca se doreste se pot insiropa cu:
- 100ml lapte
- 1 pac zahar vaniliat
Dupa insiropare crema se aseaza intr-e si pe straturile de blat.
Smintina ramasa se mixeaza in frsica impreuna c pachetelul de intaritor de frisca si se orneaza tortul.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss