Tort Pentru Miruna - Tort Milch Schnitte
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
A fost ziua fetiţei mele, Miruna, şi m-am gândit că ar fi bine să fac eu singură tortul. Mărturisesc că este primul tort pe care l-am făcut vreodată şi mai ales este primul tort făcut în aşa manieră de lucru. Sunt mulţumită că am reuşit să fac singură un tort, şi mai ales că am reuşit să realizez şi un decor cît de cît acceptabil. Având în vedere că nu am nici un fel de experienţă în acest domeniu, fiind prima dată când am lucrat pastă de zahăr. Invitaţilor le-a plăcut tortul (acuma, na ...ce puteau şi ei spune?! trebuie să fie ingăduitori şi mai ales diplomaţi...), Miruna a fost încântată, chiar dacă a fost puţin bolnăvioară. Aşa că vă rog să aveţi milă de mine, cei mai experimentaţi în ale torturilor şi ale pastei de zahăr..pentru că l-am făcut cu mare drag şi mai ales cu mare chin...alergând când la bucătărie , când la fetiţa mea care avea febra 39 şi vărsa din când ân când....
Dar să nu o mai lungesc aiurea în explicaţii...
Aşadar am făcut un tort foarte delicios, pot spune şi eu că este cel mai bun tort pe care l-am mâncat vreodată, aşa cum a spus şi draga mea Felis, de la care m-am inspirat şi am preluat reţeta. Este vorba despre tortul Milch Schnitte, pe care l-am îmbrăcat în pastă de zahăr.
Aşadar ingrediente:
pentru blat:
-
8 ouă,
-
4 linguri apă
-
2 linguri ulei
-
12 linguri zahăr
-
11 linguri făină
-
3 linguri cacao
-
1 praf de copt.
pentru cremă:
-
400 ml frişcă lichidă
-
400 gr lapte condensat
-
1 plic gelatină
-
50 ml lapte
pentru însiropat
pentru ornat:
-
biluţele de pe tort si trandafirii sunt cumparaţi (lipsă de timp şi de experienţă....) restul e făcut de mine...
Blatul:
Se separă albuşurile şi se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apă, ulei, şi se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarnă apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se amestecă bine până se încorporează toată cantitatea de făină. Se pun apoi albuşurile bătute spumă şi se omogenizează totul foarte bine. Se toarnă această compoziţie într-o cratiţă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor cam vreo 40 de minute, la foc moderat şi se încearcă de copt cu o scobitoare. Se lasă apoi la răcit şi se taie în două sau 3, depinde de fiecare.
Crema:
Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece aporximativ 10 minute până devine ca un burete. Laptele condensat se amestecă cu 20 ml lapte. După ce gelatina este bine hidratată se dizolvă, împreună cu 30 ml de lapte, pe baie de aburi având grijă să nu fiarbă. Apoi se amestecă cu laptele condensat şi se adaugă şi frişca lichidă bătută bine cu mixerul în prealabil. Se dă crema la rece pentru o oră, timp în care se mai amestecă din când în când pentru a nu se întări complet.
Când blatul este racit se taie şi se însiropează bine cu sirop de zahăr ars, apoi se pune crema şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se ornează după preferinţă cu frişcă, pastă de zahăr sau orice fel de glazură şi se ornează după priceperea fiecăruia.
Eu am ales să îl îmbrac în pastă de zahăr şi apoi am încercat sa îl ornez cât de cât. Ce a ieşit vă las să vă delectaţi.....
La mulţi ani, Miruna!