contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Pentru Iubi Meu!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Este tortul făcut pentru iubi meu care azi într-o zi de 10 (iubi meu de nota 10!) împlinește o frumoasă vârstă.
La mulți ani , te iubesc mult și să fii fericit!
La ornarea tortului au participat și prințesele mele, bine , mai mult la păpat ciocolată si căpșune.
Ai nevoie de:
Pentru blat:
6 ouă
8 linguri zahăr
6 linguri fănină
50 g pudră de migdale
1 linguriță praf de copt
Pentru cremă:
250 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă
100 g ciocolată albă
400 g căpșune
Pentru ornat:
200 g ciocolată cu lapte
căpșune
Mod de preparare:
Blatul: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă gălbenușurile apoi  făina cernută cu praful de copt si pudra de migdale.Se amestecă ușor. Compoziția obținută se cooace în tava tapetată la foc mediu. Când e gata se lasă să se răcească și se taie în două foi.
Crema: Într-un vas se mixează mascarpone cu frișca adăugată treptat. La final se pune ciocolata topită (dar rece) si se mixează bine. Crema se lasă la rece câteva ore înainte de a fi pusă pe blat.
Glazura: Ciocolată tăiată bucați se topește pe baie de aburi cu puțină smântână.
Asamblare: Se pune o foaie de blat pe platou și se întind pe ea căpșunele tăiate felii. Se întinde crema si foia rămasă de blat. Se imbracă în ciocolată topită și se ornează cu căpșune ,după preferințe.
Poftă bună!
Am să revin cu o feliuță , încă nu l-am tăiat!

Articol recomandat de danagaby.blogspot.com