contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort „p?durea Neagr?”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sâmb?t? la ora 14 am aflat c? mergem în vizit?. St?pâna casei î?i s?rb?torea ziua de na?tere într-o cas? nou?.
Grea încercare pentru mine.
La ora 15 m-am apucat de tort ?i la ora 18 ie?eam pe u?? cu tortul gata :). Foarte mândr? am fost de mine.
Cum am f?cut?
Am aprins cuptorul.
Am uns forma cu unt ?i am tapetat-o cu f?in? - de data asta forma de inim?.
Blatul:
  • 200 gr f?in?
  • 250 gr zah?r
  • 70 gr cacao
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare

  • 450 gr lapte (cânt?rit, nu m?surat în ml)
  • 35 gr ulei (cânt?rit, nu m?surat în ml)

Cele dou? grupe de ingrediente - amestecate fiecare în categoria ei:
Am început s? torn câte o treime din lichid peste solid ?i s? omogenizez.
Pââân? am ob?inut asta:

Am turnat în form?.

Am dat la cuptor la foc mic (1/8) cam 50 de minute.

Numai nu am suflat în blat ca s? se r?ceasc?. Dup? vreo or? am riscat ?i l-am t?iat în dou?, de?i era c?ldu? înc?. ?i mi-a venit ideea salvatoare: am scos jum?t??ile pe balcon.
Între timp am m?surat 300 ml fri?c? lichid? pe de o parte ?i 100 ml pe de alt? parte.
Am b?tut b?? cele dou? cantit??i separat ?i le-am p?strat la frigider.
Când blatul era rece, am uns jum?tatea de jos cu dulcea?? de cire?e.

Am pus peste cele 300 ml de fri?c? b?tut?.
Am pus capacul.

Cu restul de 100 de ml de fri?c? am ornat capacul atât cât m-am priceput. Am pus peste fri?c? fulgi de ciocolat?, ire?e din dulcea?? ?i sirop de la dulcea??.
Foarte gustos a ie?it!
Sursa re?etei: aici.

Articol recomandat de http://doisiunsfertlamasa.blogspot.com/2009/10/tort-padurea-neagra.html