Tort "pasiune Intunecata"
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Cel mai savuros desert de weekend :P...foooarte pe gustul meu (si sper, si pe al vostru :D), adica imbatat cu lichior si cafea :))
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 oua
- 130 g. zahar
- 90 ml. lichior de cafea sau whisky-cream
- 40 ml. cafea tare
- 130 ml. ulei de floarea soarelui
- 70 g. faina
- 70 g. migdale macinate
- 2 lingurite praf de copt
Pentru insiropat si ornat:
- 80 ml. cafea tare
- 50 ml. lichior de cafea sau whisky-cream
- 300 ml. frisca lichida (ideal ar fi naturala)
- 1 pliculet intaritor de frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 2, 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Pentru aluat, separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma galbenusurile cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Incorporati lichiorul, cafeaua si uleiul.
Preincalziti cuptorul la 175 grade C.
Bateti spuma albusurile. Amestecati faina cu praful de copt si migdalele macinate, apoi inglobati-le in albusul batut. Tapetati o forma de tort cu diametrul de 26 cm. cu hartie de copt. Turnati aluatul si dati-l 40-45 de minute la cuptor:
Blatul e foooarte pufos si gustos :P ...se poate prepara si ca prajitura, peste care sa turnati ciocolata topita...yummy!!! :))
Turnati cafeaua peste lichior intr-un castron. Insiropati blatul cu acest amestec:
Bateti spuma frisca. Presarati in ploaie intaritorul si zaharul vanilat. Puneti spuma intr-o punga speciala de ornat sau daca nu aveti asa ceva, intr-o simpla punga decupata la un varf, si spritati mici gramajoare, cat mai egale, pe toata suprafata blatului:
Imbracati tortul intr-un nor de cacao inainte de a-l taia in felii:
Serviti cate-o felie generoasa de tort langa o ceasca de cafea...cu dragoste :P
Sa va-ndulciti bine!!! :))