contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort-panettone Cu Crema Rece De Budinca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu stiu cate persoane reusesc sa faca aceasta reteta pentru ca eu am facut-o cu pofta :) si cu ce aveam prin casa :) insa orice blat este bun, fie ca este de cumparat sau facut in casa. Crema de budinca e usoara si indicata pentru cei carora nu le plac cremele sofisticate care se folosesc la torturi (subscriu :)


Ingrediente:

1 panettone (blat de orice tip)
250 gr fructe de padure (sau orice alte fructe aveti)
1 plic de budinca cu gust de capsuni
500 ml lapte
1 pliculet zahar vanilat
1 lingura rasa zahar
Timp de preparare:
25-30 minute
Mod de preparare:

Se scot fructele de padure din congelator (am terminat rezerva din congelator in sfarsit, continuam cu fructe proaspete) cu 15-20 minute inainte de preparare, se adauga pliculetul cu zahar vanilat peste ele.

Panettone se taie felii, pentru pregatirea blaturilor, mie mi-au iesit 5 felii, par inalte insa sunt foarte moi: datorita "pufoseniei" cozonacul meu s-a turtit putin cat a stat la pastrare insa a fost foate bun. Cozonacul avea deja in interior stafide si bucatele de portocale confiate, astfel incat a fost si mai gustos.


Crema de budinca (folosesc mereu produse Dr. Oetker) se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj (lapte si lingura de zahar rasa), se pune intr-o forma clatita cu apa rece sa se raceasca apoi se incepe montarea tortului.
Se aseaza felia de la baza, apoi un rand de crema de budinca, un rand de fructe de padure; se continua tot asa pana ajungem la partea superioara si tortul este gata.


Mod de servire:
Se recomanda un vin spumant, demi dulce.
Tips:
Se poate orna si cu frisca, insa pe caldurile astea, lasam frisca pentru la iarna :)
Stiati ca...
Fructele de padure constituie veritabile rezervoare de vitamine si substante nutritive, fie ca sunt consumate in stare proaspata cat si congelate sau uscate, in ceaiuri etc?

Spor si Bon appétit ;)



Articol recomandat de inventiiculinare.blogspot.com