contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Padurea Neagra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


si o feliuta cam ciufulita

Ingrediente:
Blat:
200 g faina
250 g zahar
70 g cacao
10 g praf de copt
450 ml lapte
35 g ulei
Crema:
500 ml frisca
700 g visine din compot

Mod de preparare:
Blatul:
Faina se amesteca cu zaharul,cacaua si praful de copt,

apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.

Compozitia o sa fie mai lichida decat la un blat cu oua.
Aluatul se toarna intr-o forma cu diametrul de 24-26 cm,tapetata cu gartie de copt sau unsa si tapetata cu faina.

Blatul se coce la foc mediu-mic pentru aprox 45 minute.Se face testul scobitorii,daca aceasta iese curata inseamna ca blatul este gata.

Blatul se lasa sa se raceasca complet,pana a doua zi ar fi ideal,si apoi se taie in 2 foi.
Frisca se bate tare.
Pe una din foi se intinde un strat de frisca,apoi visine,frisca si blat.Se decoreaza cu frisca,visine si ciocolata.


Sursa



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com