Tort Padurea Neagra
Sursa Tort Padurea Neagra
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
si o feliuta cam ciufulita
Ingrediente:
Blat:
200 g faina
250 g zahar
70 g cacao
10 g praf de copt
450 ml lapte
35 g ulei
Crema:
500 ml frisca
700 g visine din compot
Mod de preparare:
Blatul:
Faina se amesteca cu zaharul,cacaua si praful de copt,
apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.
Compozitia o sa fie mai lichida decat la un blat cu oua.
Aluatul se toarna intr-o forma cu diametrul de 24-26 cm,tapetata cu gartie de copt sau unsa si tapetata cu faina.
Blatul se coce la foc mediu-mic pentru aprox 45 minute.Se face testul scobitorii,daca aceasta iese curata inseamna ca blatul este gata.
Blatul se lasa sa se raceasca complet,pana a doua zi ar fi ideal,si apoi se taie in 2 foi.
Frisca se bate tare.
Pe una din foi se intinde un strat de frisca,apoi visine,frisca si blat.Se decoreaza cu frisca,visine si ciocolata.
Sursa