Tort Padurea Neagra
Sursa Tort Padurea Neagra
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se apropie ziua de nastere a jumatarii mele si vreau sa-i fac un mega tort. In ultimul timp in cautarile mele pe net am vazut mai multe torturi Black Forest. Si asha ca am ramas cu gandul la acest clasic desert care provine din germania si care contine blat de ciocolata, frisca si cirese-si pretty much that’s it. Asha ca aseara am facut prima incercare- pentru a vedea cum va iesi blatul. Din pacate s-a prins, desi am uns tava cu ulei si apoi am tapetat-o cu faina, asha ca astazi urmeaza operatiunea blatul- tura a doua. By the way, sa nu va lasati niciodata descurajati daca nu va iasa ceva. Trebuie incercat si schimbat pana totul va iesi perfect! Cred ca ajuta si o tava de tort non stick-care din pacate nu o am inca, iar oala mea cea veche nu a rezistat stresului.
Dar din blatul de aseara-din ce am salvat din el adica marea majoritate inafara de particica arsa-am facut un tort Padurea Neagra pentru familie:) Intr-un bol transparent de sticla am construit straturile, l-am ornat si apoi aproape l-am mancat pe tot. Deoarece visinele care le-am folosit eu si sosul de visine cu amidon formeaza o crema spectaculoasa, acrisoara, care in completarea blatului de ciocolata este spectaculoasa. Va recomand acest tort, este foarte gustos. Eu am imbracat tot tortul in frisca si am ornat cu visine din compot carora le-am scos samburele.
Am folosit:
- 2 si 1/8 cani faina
- 2 cani zahar
- 3/4 cana cacao
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 3/4 lingurita bicarbonat
- 3/4 lingurita sare
- 3 oua
- 1 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1 esenta de familie
- 2 cani de cirese fara sambure (sau visine-mie imi plac mai mult si le folosesc si din compot)
- 1 cana zahar
- 1/4 cana amidon alimentar
- 1/2 cana compot visine
- 1/2 cana visinata-pt. sirop
- 1/2 cana de compot de visine-pt. sirop
- 1/2 cana de apa-pt. sirop
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 cani frisca nebatuta
- 1/3 cana zahar tos
- Incalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem cu ulei si apoi tapetam cu faina o forma de tort rotunda, iar daca aveti forme non stick pentru blat folositi-le pe acestea. Daca nu, folositi hartie cerata.
- Intr-un vas amestecam primele 10 ingrediente, intr-un amestec omogen. Turnam amestecul obtinut in tava tapetata.
- Coacem aprox 30 de minute sau pana tortul trece testul cutitului, avand insa grija sa nu-l ardem.
- Racim blatul obtinut, apoi cu o ata il taiem in 3. (Sau cu cutitul).
- Scurgem ciresele sau visinele din compot, si punem deoparte 1 cana de compot.
- Amestecam 1/2 cana de compot visine , 1 cana de zahar si amidonul alimentar pe foc, intr-o craticioara, pana se ingroasa. Amestecati apoi si o lingurita de vanilie. Apoi raciti.
- Mixati frisca cu zaharul tos pana devine spuma tare.
- Incalziti siropul pentru insiropat blatul si la sfarsit adaugati si visinata.
- Taiati blatul dupa ce s-a racit. Insiropati blatul. Apoi montati torul pe straturi.
- Un strat de tort, apoi un strat de frisca amestecata cu zahar, apoi 3/4 cana de crema de cirese sau visine.
- Repetam straturile pana ajungem la ultimul strat de tort. Imbracam tortul in crema de frisca la sfarsit. Apoi decoram cu cirese/visine.