contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Padurea Neagra Sau Tortul Perfect

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

The perfect Christmas cake

E primul tort caruia ii atribui calificativul “perfect”. Pentru ca este PERFECT. Indeajuns de cremos, de ciocolatos, plin de cirese (pe care le ador), cu un blat subtire si crocant, decadent si cel mai important: nepacatos. Adica nu ingrasa. Pe bune! pentru ca e raw si pentru ca dupa o felie te simti satul. A, si inca un mare plus: arata atat de bine si nedecorat incat nu mai e nevoie sa il imbraci in “haine” simandicoase.

Daca pana acum nu ati incercat vreun desert raw, acum este timpul sa il preparati. profitati de sarbatori si aprovizionati-va cu ingredientele delicioase ce compun aceasta minunatie! va garantez ca nu veti regreta.

Si-acum cate ceva despre tortul Padurea Neagra. In varianta sa originala, coapta, acest tort este un desert de inspiratie germana, alcatuit din blat, crema de ciocolata si cirese intregi. Este un desert extrem de apreciat si de gustos dar care, din pacate, este destul de caloric. varianta de fata nu este cu nimic mai prejos decat varianta originala insa are un mare plus: este mult mai sanatoasa!

Perfection

Tort Padurea Neagra

Blatul

- 1/2 cana nuci braziliene crude sau orice alt tip de nuca preferati

- 1/2 cana nuca de cocos

- 1 praf de sare

- 1 ling. cu varf cacao

- 1-2 ling. sirop de agave / miere

- 1-2 ling. boabe de cacao (de la Pukka Food) sau fulgi de ciocolata amara

- 1/4 baton vanilie

Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta un aluat lipicios si compact.

Se toarna intr-o forma detasabila de tort, cu diametrul de 20-22 cm si se niveleaza bine cu mainile usor umezite.

Se da la rece pana preparam crema.

Crema

- 2 cani caju crud, inmuiat cateva ore in apa rece

- 1/4 cana sirop de agave

- 1/4 cana sirop de artar

- 1/4 cana apa rece

- 1/4 cana unt de cacao, topit sau ciocolata neagra

- 1/4 cana unt de cocos, topit

- 1 l-ta esenta pura de vanilie

- 1/4 l-ta sare

- 1 cana cacao

- 200 g cirese inghetate, fara samburi

Ciresele se lasa la dezghetat la temperatura camerei.

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie (cu exceptia cireselor si a pudrei de cacao) si se mixeaza timp de 2-3 minute, pana rezulta o compozitie omogena.

Se toarna compozitia intr-un bol, se amesteca pudra de cacao si apoi se adauga ciresele.

Se toarna crema peste blat.

Tava se imbraca in folie de celofan si se da la congelator pana se intareste.

Inainte cu 1-2 ore de a se consuma se pune tava in frigider. Se consuma simpla sau cu un sos de cirese: cirese dezghetate se paseaza impreuna cu putina miere.


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com