Tort Negresa
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un tort delicious. Ne-am lins pe degete. Haplea vi-l recomanda, pentru ca se executa in timp record. Nu veti regreta.
Ce iti trebuie (poza1):
- 150 gr faina
- 40gr cacao
- 250 gr zahar
- 200 gr unt
- 4 oua
- esenta de rom
- un plic de praf de copt
-miez de nuca (3 linguri)
Pt glazura : (poza 10)
-100 gr ciocolata
- 30 gr unt
- 50ml frisca lichida (nu apare in poza)
Plan de lucru:
- topim untul (poza 2). Adaugam cacao (poza 3), apoi rand pe rand adaugam ouale (poza 4). Turnam zaharul (poza5).Totul s-a facut la foc mic. Apoi luam de pe foc si adugam in ploaie si faina care a fost amestecata cu praful de copt (poza 6). Presaram nuca macinata si turnam esenta de rom (poza 7). Incorporam usor.
- Ungem vasul (pentru copt prajitura) cu unt (poza 8 ) , turnam compozitia in vas (poza 9) si dam la cuptor pentru aproximativ 30 min (pana trece testul scobitorii).
- Scoatem negresa din cuptor si ne pregatim pentru glazura (poza 10)
Topim ciocolata cu untul si frisca lichida fara a fierbe (pozele 11, 12)
Turnam ciocolata calda peste negresa (poza 13).Ornam
- pofta buna! (poza 14)
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul de coacere)
Pret: 15 leu (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C3. Torturi