Tort Negresa Cu Mousse De Mure
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri am facut o NEGRESA CU DULCEATA DE VISINE.
Cand am taiat-o mi-a placut atat de mult textura prajiturii incat mi-am dorit imediat s-o transform in blat de tort.
Am mai copt asadar un blat de negresa ( ACCESATI LINKUL SI AJUNGETI LA RETETA ! )
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/07/negresa-cu-dulceata-de-visine.html
pastrand aceleasi ingrediente cu exceptia dulcetii...la cel pentru tort am pus dulceata de mure.
Am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara 45/ 35 cm.
Cand s-a racit l-am taiat in doua si am ales sa montez tortul intr-o tava patrata cu pereti detasabili.
MOUSSEUL DE MURE l-am preparat astfel :
-in prima faza am pus murele ( congelate ), cca 400g cu 6 linguri de zahar ca sa se dezghete , sa se indulceasca si sa-si lase sucul.
-am hidratat 20 g gelatina cu 60 ml apa...mai tarziu am adaugat si sucul lasat de mure si am dizolvat-o pe foc .
-am mixat 400 ml frisca si 200 ml iaurt grecesc cu 3 linguri de zahar praf vanilat ( puteti folosi 3 plicuri din comert ) pana s-au intarit.
-am adaugat apoi gelatina dizolvata, am omogenizat bine....apoi am adaugat murele si le-am amestecat usor ca sa ramana intregi.
Cum e si firesc, am montat mousseul intre cele doua bucati de blat, in tava patrata asa cum am mentionat. :)
Am invelit tortul in folie si l-am lasat peste noapte la frigider.
Desi initial m-am gandit sa-l las asa simplu, ulterior m-am hotarat sa-i fac o glazura de ciocolata din toate resturile abandonate prin casa : cioco de lapte/ cioco amaruie/ bomboane de cioco cu umplutura de coniac.
Am strans in final cca 400 g de ciocolata pe care am topit-o impreuna cu 100 ml frisca si 50 g unt..
.Dupa ce s-a racit un picut, am turnat-o peste tort.
N-am mai facut pana acum o glazura atat de buna, deci am sa repet isprava si la alte torturi :D.
Decorul l-am facut simplu de tot...adica am trasat o diagonala cu bombonele pe suprafata glazurata.
Ce este bine sa retineti...la prepararea acestui mousse am folosit frisca naturala, asa cum fac de obicei :).
Dupa cum puteti vedea in poze, tortul arata bestial ...si va asigur ca e mai mult decat delicios.
Desi initial pe FB l-am numit "tort de ciococlata cu mousse de mure", m-am gandit ca e mai bine sa-i "dau cezarului ce i se cuvine"...adica sa nu nedreptatesc valoroasa NEGRESA :) rapindu-i dreptul de afirmare:).
Prin urmare tortul se numeste asa cum specifica si titlul : TORT NEGRESA CU MOUSSE DE MURE ...
FITI BINECUVANTATI !