contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Mousse De Ciocolata Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Suculente si aromate, capsunile sunt un desert minunat pentru iubitorii de fructe. In combinatie cu ciocolata deja vorbim de ceva divin. Va propun azi o reteta de tort rapid, de capsuni cu mousse de ciocolata. Sau invers.
Reteta in sine este preluata de la tortul ciocolatos, specialitatea casei. Am adaugat in crema cateva capsuni, am ornat cu capsuni si fulgi de ciocolata si gata, tortul s-a transformat complet. A fost tortul de weekend, pentru o iesire la curte, la un gratar. Spun "a fost" pentru ca nu cred sa mai fi ramas vreo feliuta...
Tort mousse de ciocolata cu capsuni

Ingrediente :

Blat - pandispan cu cacao din 5 oua sau blat de cacao din comert ( sa imi fie rusine, de data asta l-am cumparat... )

Crema :
- 500 g ciocolata amaruie
- 200 ml smantana dulce
- 400 ml frisca, de preferat naturala
- jumatate de plic de gelatina
- o cana de capsuni, de preferat din cele romanesti, au mai mult gust
Topping :
- o farfurie de capsuni, taiate felii
- un plic de gelatina tip "tort gelee"
- optional cateva fructe de padure congelate ( vor da culoare toppingului de gelatina)
- 2 linguri de fulgi sau bombonele de ciocolata
Modul de preparare este prezentat in detaliu AICI, la tortul ciocolatos.

Modificarile la reteta sunt minore : in jumatate din crema de ciocolata am adaugat capsuni taiate cubulete, dupa ce in prealabil le-am lasat sa se scurga de zeama.
Am ornat tortul direct in forma de tort, inainte sa il pun la rece. Am taiat capsunile felii si le-am asezat concentric, pe toata suprafata tortului.
Gelatina am topit-o in circa 200 ml apa in care am adaugat cateva fructe de padure congelate, ca sa dea un plus de culoare. In comert exista si gelatina deja colorata rosu, dar eu aveam doar incolora. Am lasat amestecul pe foc mic, sa se incalzeasca, fara insa sa dea in clocot.
Am turnat gelatina peste fructe, incepand din mijloc spre margine si am asteptat sa se niveleze inainte de a adauga fulgii de ciocolata.
Se poate servi dupa circa 3-4 ore de stat la rece, in frigider. Crema trebuie sa se intareasca iar toppingul trebuie sa fie suficient de inchegat astfel incat fructele sa nu se imprastie cand tortul este feliat.
Tort mousse de ciocolata cu capsuni
Din pacate nu am poze si cu feliile de tort, s-au mancat inaite sa pot pregati eu sedinta foto.
In speranta ca reteta v-a facut deja cu ochiul, va doresc pofta mare si... profitati din plin de capsuni, acum cat e sezonul lor.
Tort mousse de ciocolata cu capsuni

Articol recomandat de ebunatati.blogspot.com