Tort Mickey Mouse
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Cu intarziere, urez tuturor celor ce poarta nume de flori un sincer LA MULTI ANI !Un tort facut pentru ziua nepotelului meu LUIS.
BLATUL MARE (diametrul 26 cm)
5 oua
3 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
BLATURILE MICI (urechile, diametrul 15 cm)
pentru 1 blat:
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
PAPIONUL (diametrul 17 cm)
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
CREMA DIPLOMAT
6 oua
350 gr zahar
6 lingurite gelatina
200 ml lapte
800 ml frisca lichida
1 compot de ananas
4 banane bine coapte
SIROP:
400 ml apa
200 gr zahar
esenta de vanilie
siropul de la compotul de ananas
DECOR:
PARTEA ALBA
200 ml frisca lichida
PARTEA NEAGRA (glazura de ciocolata)
3 ciocolate Primola (55 % cacao)
300 ml frisca lichida
50 gr margarina
PREPARARE:
BLATURI
Se vor prepara in total 4 blaturi, fiecare din cantitatile necesare dimensiunilor. Asadar, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se bate pana se face precum bezeaua. Se pun galbenusurile unul cate unul batandu-se in continuare, apoi faina si praful de copt cernute si amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Se coc blaturile in formele unse cu margarina si tapetate cu faina, cel mare cca 25 minute, cele mici cca 20 min. Oricum se va face testul cu scobitoarea.
CREMA DIPLOMAT
Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot (nu mai mult). Se stinge focul si se bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se pun apoi bucatile de ananas scurse si bananele taiate felii.
SIROPUL:
Se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa pe foc pana ce incepe sa se lege putin siropul. Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga esenta de vanilie si siropul de la compotul de ananas.
DECORUL:
Pentru parte alba: se bate frisca bine si se pune deoparte.
Pentru partea neagra: ciocolata rupta bucati, margarina si frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc pe baie de abur si se tin doar pana la punctul de fierbere amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata uniform.
ASAMBLARE:
Blatul mare (capul) se taie in trei felii pe orizontala, se aseaza din nou pe fundul de la forma detasabila de tort (pentru a putea fi luat usor si asezat pe suport), se insiropeaza prima felie de blat, se pune crema, al doilea blat insiropat, iar crema si a treia felie de blat insiropat. Se orneaza dupa cum se vede in imagine cu frisca si glazura de ciocolata apoi se aseaza pe suportul de tort care a fost imbracat in foaie de staniol. Se iau blaturile mici (urechile), se taie in doua, se insiropeaza si se pune crema intre ele apoi se imbraca in glazura de ciocolata dupa care se aseaza de o parte si de alta a capului. Blatul pentru papion se taie tot in doua felii pe orizontala, se insiropeaza fiecare, se pune crema intre ele, dupa care se decupeaza dandu-i forma de papion apoi se imbraca in glazura de ciocolata. Se aseaza dupa cum se vede in imagine si se fac bulinutele cu frisca. POFTA BUNA!