Tort Metru
Sursa Tort metru
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei prieteni virtuali, imi cer scuze ca am lipsit atat de mult timp (2 luni). Motivul principal este dorinta mea mare, de a ma muta in "casa noua" un site nou, care se construeste destul de greu din cauza lipsei de timp. Asa ca pana va veni acea zi... m-am hotarat sa-mi continui activitatea aici :) si ca urmare la ultima postare...va prezint un tort delicios, pe care-l prepar cu mare drag, in fiecare ajun de Craciun .
Timp de pregatire: 120 minute
Ingrediente:
Blat
6 oua
350g zahar
300ml ulei
1 praf de copt
400g faina
50g cacao
Crema
500g margarina Rama
750g lapte
2 budinci de vanilie
Glazura
420g ciocolata menaj
350ml smantana dulce
100g margarina Rama
Mod de preparare:
Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar in jumatate adaugam cacaua si amestecam.
Tapetam doua tavi de chec, cu hartie de copt, punem fiecare aluat in cate o tava si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' (testam cu un bat de frigarue). Apoi lasam blaturile la racit.
Intre timp, preparam budinca, conform instructiunilor de pe plic si pana se raceste, frecam margarina cu zaharul, pana devine spuma. Cand budinca este rece, adaugam rand pe rand cate o lingura de budinca in crema de margarina, mixand incontinuu, pana o incorporam pe toata.
Blaturile racite, le taiem in felii egale ca si grosime.
Pe un platou lung ( vezi foto) incepem asamblarea tortului. Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie pe rand si le lipim una de alta, cate una maro si cate una galbena pana le terminam. Vom optine tortul care va avea lungimea total de 1m, de aici si numele.
Din ingredientele de mai sus, pregatim glazura pe care o intindem cu ajutorul unui cutit, pe toata suprafata tortului.
Dam tortul la rece pentru cel putin 3h,inainte de portionare.
Pofta buna!
Timp de pregatire: 120 minute
Ingrediente:
Blat
6 oua
350g zahar
300ml ulei
1 praf de copt
400g faina
50g cacao
Crema
500g margarina Rama
750g lapte
2 budinci de vanilie
Glazura
420g ciocolata menaj
350ml smantana dulce
100g margarina Rama
Mod de preparare:
Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar in jumatate adaugam cacaua si amestecam.
Tapetam doua tavi de chec, cu hartie de copt, punem fiecare aluat in cate o tava si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' (testam cu un bat de frigarue). Apoi lasam blaturile la racit.
Intre timp, preparam budinca, conform instructiunilor de pe plic si pana se raceste, frecam margarina cu zaharul, pana devine spuma. Cand budinca este rece, adaugam rand pe rand cate o lingura de budinca in crema de margarina, mixand incontinuu, pana o incorporam pe toata.
Blaturile racite, le taiem in felii egale ca si grosime.
Pe un platou lung ( vezi foto) incepem asamblarea tortului. Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie pe rand si le lipim una de alta, cate una maro si cate una galbena pana le terminam. Vom optine tortul care va avea lungimea total de 1m, de aici si numele.
Din ingredientele de mai sus, pregatim glazura pe care o intindem cu ajutorul unui cutit, pe toata suprafata tortului.
Dam tortul la rece pentru cel putin 3h,inainte de portionare.
Pofta buna!