contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Melon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente pentru blatul tortului: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare.

Pentru ornat: pepene galben, frunze de ciocolata si nuca de cocos



Mod preparare:

Mai intai facem blatul. Ouale le separam si batem spuma albusurile cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam galbenusurile, faina si uleiul.


Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor cca 30-35 minute. Dupa ce coacem blatul il lasam sa se raceasca. Ne apucam sa facem crema. Pepenele il taiem bucati, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si punem tot in robotul de bucatarie. Mixam pana se farama bine tot.


Gelatina o desfacem pe baie de aburi dupa ce o lasam la inmuiat 10 minute in apa, o punem peste compozitia de pepene, amestecam si o dam la rece la frigider.


O sa se inchege putin, dupa care adaugam frisca batuta.



Trebuie sa avem o forma de tort cu inel detasabil, deoarece dupa ce punem blatul tortului pe fundul formei adaugam crema preparata si dam la rece. Pe deasupra ornam cu nuca de cocos si frunze de ciocolata.



Eu am decupat cateva floricele din pepene galben si am ornat cu ele tortul.


Iata si frunzele de ciocolata


Se baga tortul la frigider pana a 2-a zi. Este foarte racoritor si foarte gustos.




Reteta recomandata de Lily-Musat.blogspot.com