contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Martisor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

tortmartisor30

 

tortmartisor52

 

tortmartisor42

 

Tort martisor

 

Ingrediente:

 

Blat:

 

6 oua

1 si ½ cana de zahar

2 plicuri de zahar vanilat

1 mana de stafide

Cateva liguri de cognac

Esenta de rom

200 g faina

1 lingurita praf de copt

½ cana ulei

1 plic crema de ciocolata de la dr oetker

3 linguri de cacaoa

1 mana de nuci

Putina coaja de portocala

 

 

Crema:

 

1 plic budinca de ciocolata

500 ml lapte

200 g ciocolata

2 linguri de unt

 

Frisca:

 

200 ml frisca lichida

1 plic praf intaritor frisca

 

 

Insiropat:

 

1 ceasca de cafea

Cateva patratele de ciocolata

Esenta de rom

Cognac

 

 

Mod de preparare:

Blatul:

 

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, un praf de sare si coaja de portocala. Se adauga galbenusul  la albus, se pune praful de ciocolata, cacaoa cernuta, faina in ploaie, nucile, praful de copt stins cu otet si stafidele hidratate in rom si cognac. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.

 

Crema:

 

Se prepara budinca conform insructiunilor. Peste budinca se adauga ciocolata topita la bain marie si se amesteca pe baie de aburi. Daca este prea moale se mai adauga 1 lingura d efaina. La mine nu a fost cazul. La sfarsit se adauga untul. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu cafea strecurata. Se bate frisca si se pune cu crema peste primul blat insiropat in cercuri concentrice: unul de frisca si unul de crema.Se pune celalalt blat insiropat si se imbraca torul in restul de crema. Se niveleaza un rand de frisca deasupra si se orneaza dupa preferinta. Culoarea roz am obtinut-o din sfecla iar cea galbena am avut-o déjà pregatita.


Articol recomandat de simonablog.blog.gustos.ro