Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inainte de reteta, vreau sa-mi rog sutinatorii de pana acum si vizitatorii de azi sa-mi acorde cate un vot pt fiecare reteta participanta la concursul ,, In bucataria lui Tavi,, astazi fiind ultima zi a acestui concurs. Votarea se face dand clic pe fiecare buton din parte dreapta a paginii de blog, in dreptul numelui meu: Burdulea Maria Elena. Va multumesc tuturor!
Acest tortulet a fost unul de incercare. Precizez din capul locului ca nu am cantarit ingredientele, dar nu poti da gres in niciun fel, totul se poate drege. Este un desert delicios si nu solicita utilizarea aragazului, decat pt prepararea gelatinei, se poate face in zilele calduroase de vara.
Ingrediente: biscuiti petit beurre, o bucatica unt topit, sirop pt insiropat biscuitii(apa+zahar+vanilie+esenta rom), 1 lingura cacao, ½ plic gelatina rosie, bombonele pt buline, nuca de cocos colorata.
Mod de preparare: Se zdrobesc biscuitii, se inmoaie cu siropul si untul topit, adaugam cacao(daca ati obtinut o compozitie prea uscata mai adaugati sirop si putin unt, in cazul in care compozitia obtinuta este prea moale, dregeti prin adaugare de cativa biscuiti zbrobiti). Dam compozitiei forma unei mamarute, o asezam pe farfurie sau pe ce ati hotarat sa asezati tortuletul si lasam la rece pana preparam gelatina rosie, asa cum scrie pe pliculet. Turnam gelatina pe mamaruta, aplicam bulinute galbene, ochisori din margelute comestibile, iar in jurul ei presaram nuca de cocos colorata.