Tort Magnas
Sursa Tort Magnas
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dintr-o carte foarte veche cu dulciuri ,unde majoritatea retetelor sunt cu margarina sau unt,am ales sa incerc tortul Magnas .......s se citeste "s" de la soricel ....la tort am folosit Rama maestro, e foarte usor de facut ,e foarte bun si tare aspectuos.
Pentru blat alb:
5 oua,100 g faina ,100 g zahar .
Se separa ouale ,albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul batand mereu ,apoi se adauga galbenusurile si la sfarsit faina amestecand usor cu o paleta de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava lata de marimea 28/32cm, captusita cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic in jur de 30 minute.
Pentru blat maro:
5 oua ,100 g zahar ,50 g nuci prajite si macinate ,50 g faina ,20 g cacao.
Se procedeaza ca la primul blat ,punand o data cu faina,nucile si cacaua.
Cele doua blaturi gata coapte.
Pentru crema avem nevoie de:
4 oua ,200 g zahar, 2 cuburi margarina Rama (500 g), 1 lg cacao ,zahar vanilat, fructe de padure .
4 oua ,200 g zahar, 2 cuburi margarina Rama (500 g), 1 lg cacao ,zahar vanilat, fructe de padure .
Ouale intregi ,zaharul si zaharul vanilat se bat pe aburi pana se ingroasa,se ia crema de pe foc si se mai bate din cand in cand pana se raceste.
Margarina Rama lasata la temperatura camerei ,se mixeaza bine si apoi se amesteca cu crema de oua .
Margarina Rama lasata la temperatura camerei ,se mixeaza bine si apoi se amesteca cu crema de oua .
Se imparte crema in doua parti ,intr-una se pune cacao, in cealalta se mai adauga esenta de vanilie dupa gust.
Blaturile se stropesc cu sirop facut din zahar apa si vanilie,se intinde crema maro peste blatul alb, se taie fasii de cate 6-7 cm si se presara bucatele de ciocolata.
Crema alba se intinde peste blatul maro ,se taie la fel fasii de 6-7 cm si se presara fructe.
Blaturile se stropesc cu sirop facut din zahar apa si vanilie,se intinde crema maro peste blatul alb, se taie fasii de cate 6-7 cm si se presara bucatele de ciocolata.
Crema alba se intinde peste blatul maro ,se taie la fel fasii de 6-7 cm si se presara fructe.