Tort Lissa
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Am numit acest tort cu numele Lissei pentru ca este facut in totalitate interiorul, dupa reteta ei Multumesc Lissa pentru reteta!!... A fost apreciat de multe persoane!!...
In forma rotunda cu diametrul de 26 cm (chiar si asta am respectat!!), am pus compozitia si am dat la cuptor 30 -35 de minute (incercat c scobitoarea sa fie copt).
Blatul rece se taie in doua.
Am pus o foaie din blat pe fundul unei cratite tapetata cu folie alimentara (cratita in care am copt blatul). Am stropit blatul cu suc de fructe si am intins toata crema peste el.
Peste crema cu fructe am pus a doua crema:
Peste gelatina am pus cateva linguri de apa si esenta de rom (aproape 100 g lichid), am pus pe abur pana s-a topit si am amestecat cu crema . Am intins compozitia peste crema de fructe si apoi am inchis cu al doilea blat (insiroat de mine cu sirop de zahar ca nu mai aveam zeama din compot- dar sa nu faceti asa ceva), am dat la rece cateva ore (eu... peste noapte).
Dupa ce am pus tortul pe platou, l-am acoperit cu.... pasta de zahar pe care am facut-o eu pentru prima data (deci scuzati calitatea... aveti intelegere, va rog... e prima incercare... si nu cred ca va mai fi vreuna!!....)
Pasta de zahar e facuta dupa reteta d-nei Viorica... Multumesc frumos pentru reteta!!... Am si eu un tort acoperit cu pasta de zahar!!! (asta se datoreaza albinutei de Alice care a avut curaj sa o incerce si i-a iesit din prima, deci am prins si eu curaj)
Trandafirii.. ca de obicei- din lapte praf...