Tort Lilium
Sursa Tort lilium

articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Poate va intrebati de ce am pus numele asta la tort,dar dupa cum se stie''Liliana" vine din latinescul ''lilium'' care mai inseamna si crin,nestiind ce nume sa-i dau pentru ca nu l-am facut dupa o reteta anume,m-am gandit sa-l dedic tuturor celor ce poarta numele Liliana si sa-i zic tort''lilium''.

Am facut doua foi de blat :
2 oua ,4lg apa,4lg zahar ,4 lg faina .
Se procedeaza exact ca la blatul de tort ,am impartit compozitia in doua parti si am copt pe rand doua foi pe fundul formei de tort detasabile.



3 galbenusuri,150 g zahar,2lg esenta vanilie ,6 lg lapte ,100 g ciocolata alba ,400 ml frisca( vegetala dulce),15 g gelatina hidratata in cateva lg de apa calda.
Galbenusurile impreuna cu zaharul ,vanilia si laptele ,le-am pus pe baie de abur si am amestecat pana s-a legat compozitia ca o smantana ,apoi am pus ciocolata bucatele si am amestecat pana s-a topit,am dat deoparte si am lasat sa se raceasca .

Crema de oua dupa ce s-a racit am amestecat-o usor cu lg de lemn in frisca .
Am luat doua lg din compozitie si am amestecat cu gelatina topita ,apoi cu toata compozitia de crema.

200 g ciocolata ,120 ml frisca ,se topesc impreuna pe abur .


Cand se taie felia trebuie cutitul bagat sub jet de apa ....se taie mai usor si arata mai bine.