contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Lightning Mcqueen

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta micutul meu Andrei a implinit minunata varsta de 3 ani. 
Am sarbatorit alaturi de multi prieteni si un tort Lightning McQueen.


Si tot in luna copilariei Simona ne-a invitat sa pregatim in cadrul provocarii "Dulce Romanie" dulciuri pentru copii. Asa ca iarasi avem un ...tort Lightning McQueen.


Interiorul tortului este tiramisu cu lamaie, reteta insirata de aici. Cantitatile sunt modificate deoarece sunt pentru un tort cu dimensiunile 38 x 21 cm si pentru masinuta.

Pentru blat: 100 gr zahar, 3 oua, 60 gr faina, 30 gr amidon, coaja de lamaie, un praf de sare
Ingredientele de mai sus sunt pentru un blat.
Batem albusurile spuma cu sarea. Adaugam, pe rand: zaharul, galbenusurile, faina si amidonul. Coacem 4 blaturi.

Jeleu de lamaie: 600 ml apa, 390 gr zahar, 200 ml suc de lamaie, 3 pliculete coaja de lamaie, 3 plicuri de gelatina.

Gelatina o punem la hidratat cu 200 ml apa. Restul de apa (400 ml) il amestecam cu zaharul, coaja si sucul de lamaie si le fierbem pana se topeste zaharul. Lasam jeleul sa se raceasca usor apoi adaugam gelatina.

Crema de lamaie: 200 ml suc de lamaie, 180 gr unt, 450 gr zahar, 9 galbenusuri, 3 plicuri coaja de lamaie, 3 plicuri gelatina, 750 gr. mascarpone, 400 gr branza Philadelphia, 750 gr frisca, 300 gr zahar pudra.

Mixam zaharul cu untul, cu galbenusurile, cu coaja de lamaie si cu sucul de lamaie. Fierbem aceasta crema la bain-marie pana cand obtinem o crema de consistenta unei smantani groase.
Lasam crema la racit.

Intre timp mixam branza mascarpone cu Philadelphia si cu zaharul pudra. In aceasta crema incorporam crema de lamaie usor lingura cu lingura. Adaugam frisca batuta spuma amestecand usor.
La sfarsit adaugam gelatina hidratata si topita.

Sirop: 200 gr zahar, 200 ml apa, 200 ml lichior Limoncello
Fierbem apa cu zaharul. Apoi adaugam lichiorul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile.

Pentru montare tort: blat insiropat, crema de frisca, jeleu de lamaie, blat insiropat, crema de frisca, blat insiropat.
Se imbraca in crema de unt si se imbraca cu pasta de zahar.

Pentru masinuta am montat tortul intr-o forma de masinuta apoi l-am modelat din unt in forma dorita.


Il acoperim cu pasta de zahar:


Si il decoram:



Apoi il savuram alaturi de musafiri:


 Pofta buna!