contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort "laura"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Pentru crema:
250 ml lapte
3 linguri zahar
4 oua
1 lingura amidon de porumb
500 ml frisca
20 g gelatina
200 g ciocolata alba
50 g ciocolata cu lapte
Pentru insiropat:
1 lingura zahar
2 lingurite esenta de rom
150 ml apa
Pentru ornat ( ideea este de la Lissa careia ii multumesc):
500 ml frisca
1 lingura cacao
2 linguri apa calduta



Mod preparare:

Prima data facem blatul; batem albusurile spuma tare, adaugam rand pe rand zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Scoatem mixerul din functiune , folosim lingura de lemn si adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt. Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute la foc potrivit. Pentru mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un fund de lemn, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.


Facem un sirop din apa , zahar si esenta de rom , il fierbem cateva minute , apoi il lasam sa se raceasca.
Pentru crema, prima data radem ciocolata pe razatoarea mica. Amestecam galbenusurile cu amidonul, zaharul pana se omogenizeaza apoi adaugam laptele. Punem craticioara pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Cand a ajuns in acest punct oprim focul si adaugam gelatina dizolvata in 50 ml apa rece. Amestecam bine si apoi punem ciocolata rasa. lasam sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca batuta tare. (Trebuie sa folositi un castron mare deoarece iasa multa crema). Adaugam si albusurile batute spuma si ciocolata cu lapte rasa.

 



 Insiropam blatul si il umplem cu crema astfel obtinuta. Bagam la frigider 1 ora si apoi il ornam.



Pentru ornat am amestecat o lingura de cacao cu 2 linguri de apa calduta si apoi cu frisca amestecata cu un plic de intaritor.


 




Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com