Tort (la Rece )cu Piscoturi , Mousse De Zmeura Si Kiwi
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Dincolo de a fi unul foarte pretentios, acest tort este unul extrem de bun.... :) Este "creatia" mea 100%. Asul din maneca pentru cand ma grabesc, sau n-am timp sa coc blaturi sau... e sarbatoare si nu pot sa coc :).
Ieri a fost sarbatoare si n-am vrut sa coc , asa ca am ales sa fac acest tort cu piscoturi pentru sotul meu , pentru tata si evident , pentru intreaga familie , de Sf. Ioan.
Are in compozitie mousse de zmeura ( zmeura +frisca + smantana 12% + crema fricheso natur + zahar + gelatina ) si mousse de kiwi (preparat in acelasi fel cu cel de zmeura)
Piscoturile le-am insiropat in sucul fructelor indoit cu apa plata. De asamblat, l-am asamblat in stilul diplomatului (in oala, 3 ore la rece, apoi rasturnat si servit :D )
L-am imbracat in ciocolata 65 % cacao+ frisca pe care le-am incalzit impreuna pe foc pana s-au omogenizat formand delicioasa glazura.
Ornamentul este unul simplu, de interior:).
Tortuletul e foarte fresh si te satisface la maximum :D. Are gust de inghetata de fructe cu ciocolata...de altfel si consistenta e a unei inghetate numai buna de servit :).
Ultima felie am pastrat-o pentru cafeaua de azi dimineata :). Sincer mi-a parut rau ca s-a terminat , asa ca mi-am propus sa-l "clonez" cat de curand posibil :)
Iata si sectiunea :