Tort Krem A La Krem
Sursa Tort krem a la krem
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat:
8 oua
8 linguri zahar
1 plic creme Ole de ciocolata , Dr. Qetker
2 linguri faina
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, cand spuma s-a intarit si nu mai curge de pe palete se adauga galbenusurile si se mai mixeaza putin pana se inglobleaza in masa de albus. Apoi se adauga plicul de crema Ole si faina, se amesteca usor cu o paleta sau o lingura de lemn..
Se toarna in tava si se coace.
Rece se taie in doua sau trei felii.
Crema:
200 ml lapte
400 ml frisca lichida
1 plic creme Ole de vanilie
1 esenta vanilie
4 linguri zahar pudra
Intr-un vas incapator se pune plicul de crema, zaharul pudra si esenta de vanilie, se toarna laptele rece si frisca. Pentru inceput se mixeaza la viteza mica, apoi se mareste viteza.
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
Ciocolata se rupe bucati mici se amesteca cu frisca si se topeste la foc mic.
Sirop:
200g zahar, 350ml apa, 2 linguri cafea espresso tare
Se pune apa cu zaharul la fiert 2 minute, se adauga si cafeaua.
Se foloseste rece la insiropuat blaturile.