Tort Kodrit Kadir
Sursa Tort Kodrit Kadir
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- pentru caramel:
- 5 lg de zahar
- crema:
- 800 ml lapte
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 1 zahar vanilinat
- 1 esenta de rom
- pentru blat:
- 1 ou
- 100 grame zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- praf de copt
- 100 grame faina
- 3 linguri de cacao
- Portii: 8
- Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao . Amestecam bine.
Pentru carema batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar.Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.
Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul.
sursa
Pentru carema batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar.Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.
Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul.
sursa