Tort Kodrit Kadir
Sursa Tort Kodrit Kadir

articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru blat avem nevoie de:
1 ou
100 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt
100 g faina
4 linguri de cacao
esenta de rom
Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.
Pentru crema avem nevoie de:
800 ml lapte
5 oua
200 g zahar
esenta de vanilie
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Pentru caramel avem nevoie de:
5 linguri de zahar
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.
Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.

Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata. :)
Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.Timpul de coacere depinde de cuptor.
Dupa ce s-a copt,lasam tortul sa se raceasca,apoi punem platoul pe care va trona :) tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.
Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine,apoi l-am portionat.

Insiropat si cu un gust delicios de caramel! Merita sa-l incercati. ;)
