Tort Kiss
Sursa Tort Kiss
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tortul acesta este facut cu ocazia zilei de nastere a surorii mele Clau, care a implinit 28 anisori. Ce varsta frumoasa... La Multi Ani Clau! .... bineinteles alaturi de Sofia si Laur! Si un pupic pentru de aceea se numeste Tort Kiss!
Sofia nu stie ce se intampla, ea este prea mica sa inteleaga de ce tati a pupat-o pe mami asa!
Ea crede ca a adus-o barza... Vai ce pot sa spun, sigur ca a adus-o barza... cine altcineva sa o aduca... ratza, gaina... sau poate a venit cu avionul... ceva in zbor trebuie sa fie...
Ingrediente pentru foile de cacao: 6 galbenusuri, 120 g zahar, 5 linguri ulei, 3 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 170 g faina Cum se fac foile de cacao: (3 foi) Zaharul se freaca cu galbenusurile pana se dizolva complet si se adauga uleiul treptat. Cacaua se amesteca cu faina si cu praful de copt. Se va forma un aluat care se imparte in 3 si fiecare parte se intinde cu facaletul in diametrul formei pe care o avem (cea in care facem blatul de albusuri cu mac). Eu am intins in diamentru de 26 cm si le-am copt pe hartie de copt. Se baga foile pe rand in cuptor si se coc cca 12 minute la 150 grade pe gratarul din mijloc. Ingrediente pentru blatul cu mac: 6 albusuri, 1 lingura apa, 120 g zahar, 3 linguri mac, 3 linguri faina. Cum se face blatul de albus cu mac: Batem albusul spuma adaugam si apa, zaharul, faina care a fost amestecat in prealabil cu macul. Se coace in forma cu inel detasabil de 26 cm diametru cca 30 min. Ingrediente pentru crema: 1 budinca de vanilie, 3 linguri zahar, 350 ml lapte, 100 g ciocolata alba, 150 g margarina Rama, 250 ml frisca, 1 esenta de vanilie, 2 lingurite de cacao, 1 plic de frisca
Reteta este inspirata de la Lissa www.torturilelissei.blogspot.com/2011/01/tort-kiss.htmlSe pregateste budinca (asa cum scrie pe plic), pe foc foarte mic, sa nu se lipeasca, se adauga in budinca (pe foc) ciocolata alba, margarina si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa sa se raceasca. Intre timp pregatin frisca. Dupa ce sa racit bine crema incorporam frisca in ea cu mixerul. Impartim crema in 2, intr-o parte adaugam cacao.
Montarea tortului: Punem un blat de albus cu mac, apoi crema de cacao, punem blat de cacao, crema de vanilie si tot asa alternam. Pe deasupra am ornate cu frisca, nuca macinata si cu marginile de la blatul de cacao care mi-au ramas, deoarece am taiat din ele ca erau putin mai mari fata de blatul de albus cu mac. Sa arate bine trebuie sa fie egale.