Tort Kinder Pingui
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un tort abslout delicios. Desi presupune si ceva munca, credeti-ne, merita incercat. Este perfect pentru sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena.La multi ani, anticipat, tuturor sarbatoritilor!
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt cele 2 foi:
- 10ua
- 200 gr zahar
- 5 linguri faina
- 5 linguri gris
- 5 linguri cacao
-2 pliculete zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-50 ml lapte
-270 ml ulei
-1 praf de sare (pt batut albusurile spuma)
Pt crema: (poza 17)
-1 1/2 cutie crema de lapte DeLatte (lapte condesat indulcit)
-600 ml frisca
-150 ml lapte
- 1 1/2 pliculet gelatina (15 gr)
Pt glazura 1 (de la mijlocul prajiturii) (poza 14):
-180 gr ciocolata dark
-100 gr unt
-2 linguri apa
-3 linguri ulei
Pt glazura 2 (ornat prajitura) (poza 25):
-200 gr ciocolata cu lapte
-50 gr unt
-125 ml frisca lichida
Plan de lucru:
- preparam foile (blatul).Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat (poza 2), pana amestecul devine o crema densa (poza 3). Batem albusurile spuma cu un praf de sare (poza 4).
- Adaugam la crema de galbenusuri, pe rand, faina amestecata cu praful de copt (poza 5). Amestecam cu un tel, apoi presaram cacao (poza 6), grisul (poza 7). Incorporam laptele (poza 8 ) si, treptat, uleiul (poza 9).
- Compozitia se amesteca cu albusurile spuma (poza 10), cu ajutorul unui tel.
-Aceasta compozitie se imparte in doua (poza 11) si coacem pe rand fiecare foaie, intr-o tava de dimensiuni 40×30 cm, tapetata cu foaie de copt (poza 12). Lasam la cuptorul incins aproximativ 10-12 minute , la 160 grade (poza 13 ).
- La fel procedam cu cea de-a doua foaie. Lasam blaturile sa se raceasca.
Preparam glazura de la mijlocul prajiturii (poza 14). Punem ingredientele intr-un vas (poza 15) , le amestecam pe foc pana se topesc, fara a ajunge la punctul de fierbere (poza 16). Lasam sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei (poza 17):
-Punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Lasam 10 minute (poza 18). Intre timp, batem frisca (cu intaritor de frisca daca este cazul). Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte (poza 19), iar restul de 100 ml lapte se incalzeste (atentie, fara a fierbe) si se dizolva gelatina.
- Turnam in amestecul de lapte condesat. Aceasta se incorporeaza usor cu o lingura de lemn in frisca batuta (poza 20).
- Lasam crema la rece 30 minute, cat sa se intareasca un pic (amestecam crema la interval de 10 minute, de jos in sus ). Intindem jumatate din crema peste prima foaie de blat (poza 21). Intindem glazura care s-a racit (poza 22), apoi restul de crema (poza 23). Asezam blatul 2 (poza 24)
-Preparam glazura cu care imbracam tortul (poza 25). Topim pe baie de apa ingredientele si obtinem glazura (poza 26).Ornam tortul. (poza 27)
-Deznodamantul este unul delicios! Asa cum am spus, merita efortul depus!
- Pofta mare! (poza 28)
Timp de preparare: 120 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 50 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C3. Torturi