Tort Katyfel
Sursa Tort Katyfel
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Neprevazut (nu am luat in calcul ca se va intimpla si asa ceva), neasteptat, surpriza maximaaaaa!
Trei cuvinte pentru un tort de cursa extrema, intr-un termen taaare strins.
Un tort amandina pentru o aniversare.
Blat pandispan cu cacao:
- 7 oua
- 200 grame zahar tos
- 200 grame faina
- 4 linguri cacao
Crema ganache:
- 400 ml smintina de separator
- 300 grame ciocolata neagra de menaj 52% cacao
- 2 lingurite esenta de rom
* bonus: visine din compot :D
Sirop caramel cu rom:
- 200 grame zahar caramelizat
- o cana apa
- 3 lingurite esenta de rom
Glazura ciocolata:
- 200 grame ciocolata neagra de menaj
- 50 grame unt
- 50 ml lapte
Decoratiuni de ciocolata:
- 100 grame ciocolata neagra de menaj (inmuiata la microunde si aplicata cu pensula pe frunze de trandafir japonez)
- cirese confiate
A rezultat un tort cu o greutate de 2,300 kg.
Trei cuvinte pentru un tort de cursa extrema, intr-un termen taaare strins.
Un tort amandina pentru o aniversare.
Blat pandispan cu cacao:
- 7 oua
- 200 grame zahar tos
- 200 grame faina
- 4 linguri cacao
Crema ganache:
- 400 ml smintina de separator
- 300 grame ciocolata neagra de menaj 52% cacao
- 2 lingurite esenta de rom
* bonus: visine din compot :D
Sirop caramel cu rom:
- 200 grame zahar caramelizat
- o cana apa
- 3 lingurite esenta de rom
Glazura ciocolata:
- 200 grame ciocolata neagra de menaj
- 50 grame unt
- 50 ml lapte
Decoratiuni de ciocolata:
- 100 grame ciocolata neagra de menaj (inmuiata la microunde si aplicata cu pensula pe frunze de trandafir japonez)
- cirese confiate
A rezultat un tort cu o greutate de 2,300 kg.