Tort Ioana
Sursa Tort Ioana
articol scris de bucatariadenysei blog 0 bucatariadenysei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
6 oua;
6 lg zahar,
6 lg faina,
500 ml frisca,
2 portocale,
2 banane,
250 ml lapte condensat,
5 lg zahar,
o cana cu apa.
Mod de preparare:
separam oualele.Batem spuma albusurile
,galbenusurile le frecam bine cu zaharul,
amestecam cele doua compoziti adaugam si faina in ploaie si bagam la cuptor.
Frisca se bate batz si apoi se adauga si laptele condensat si se bate bine
Se taie blatul in 3 parti
facem un sirop din coaja de la o portocala cu 5 lg de zahar si apa.
Insiropam cele 3 blaturi
punem primul blat,adaugam frisca ,apoi portocala taiata cubulete,
apoi alt strat de frisca,adaugam celalalt blat,frisca,bananele,frisca si blat.
imbracam tortul in frisca
si ornam ..dupa placere.