Tort Inimos
Sursa Tort inimos
articol scris de vio_dreams blog www.caietulcuretete.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru mine Valentine's Day are o dubla semnificatie.Pe langa faptul ca e o sarbatoare a iubirii(chiar daca e de import),in aceasta zi sarbatoresc 12 ani de cand mi-am cunoscut sotul.Si fiindca saptamana asta a fost si sf Valentina in calendarul ortodox,iar pe fiica mea o cheama Alexandra Valentina,am avut dublu prilej de sarbatoare.
Si uite asa mi-a venit ideea acestui tort inimos ,dedicat cele doua iubiri din viata mea.La baza acestui tort este reteta de la prajitura fanta inspirata de aici:http://www.reteteinimagini.com/Retete/Prajituri/Prajitura-Fanta.html,doar ca am inlocuit fanta cu tymbark de portocale rosii.Gustul a fost desavarsit,o combinatie de dulce acrisor ,un tort racoros si apetisant
Ingrediente
pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
4 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf copt
pentru crema:
500 gr crema de branza(eu am folosit exquisa)
200 gr zahar pudra
200 gr unt
esenta vanilie(am pus bourbon vanilie de la dr oetker)
pentru glazura
2 plicuri budinca vanilie
800 ml suc
3-4 linguri zahar
Se bat galbenusurile cu zaharul ,apoi se adauga uleiul si se bat in continuare pana devine ca o crema
Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se bat spuma albusurile spuma
si se incorporeaza cate putin in aluat.Atentie ,este foarte important sa adaugam albusurile spuma la final,pentru ca blatul sa fie pufos .
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se desprind marginile de peretii tavii.Se poate face si testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e bine copt
Se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.
Se topeste putin untul in cuptorul cu microunde,apoi se mixeaza cu zaharul.Se adauga apoi branza si esenta de vanilie.Bourbon vanilie de la dr oetker a avut un rol foarte important ,pentru ca i-a dat cremei un gust deosebit de bun
Se prepara apoi glazura conform indicatiilor de pe plic,doar ca in loc d elapte vom folosi sucul de portocale.Se da deoparte sa se racoreasca avand grija sa mestecam cand si cand ca sa nu formeze pojghita.
Se asambleaza tortul astfel:In forma de inima punem mai intai blatul.Apoi intindem uniform crema de branza si dam jumatate de ora la rece,ca sa se intareasca putin.
si se incorporeaza cate putin in aluat.Atentie ,este foarte important sa adaugam albusurile spuma la final,pentru ca blatul sa fie pufos .
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se desprind marginile de peretii tavii.Se poate face si testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e bine copt
Se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.
Se topeste putin untul in cuptorul cu microunde,apoi se mixeaza cu zaharul.Se adauga apoi branza si esenta de vanilie.Bourbon vanilie de la dr oetker a avut un rol foarte important ,pentru ca i-a dat cremei un gust deosebit de bun
Se prepara apoi glazura conform indicatiilor de pe plic,doar ca in loc d elapte vom folosi sucul de portocale.Se da deoparte sa se racoreasca avand grija sa mestecam cand si cand ca sa nu formeze pojghita.
Se asambleaza tortul astfel:In forma de inima punem mai intai blatul.Apoi intindem uniform crema de branza si dam jumatate de ora la rece,ca sa se intareasca putin.