Tort Inima
Sursa TORT INIMA
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
BLAT
6 oua
90 gr zahar
60 gr faina
15 gr amidon
20 gr cacao
un praf de sare
CREMA DE IAURT
200 gr iaurt
150 ml frisca lichida
75 gr zahar
1 1/2 lingurita gelatina
1 borcan compot de visine (720 ml)
CREMA DE CIOCOLATA
180 gr ciocolata alba (Primola)
6 linguri frisca lichida
50 gr unt
50 ml lichior Angelli (sau coniac)
GLAZURA
270 gr ciocolata alba (Primola)
100 ml frisca lichida
30 gr unt
PREPARARE:
BLAT
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga in galbenusuri. Se incorporeaza apoi faina, amidonul si cacaua, toate cernute. Se toarna compozitia de blat in forma de inima, tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru cca 10-12 minute. Se face testul cu scobitoarea.
CREMA DE IAURT
Se hidrateaza gelatina in 150 ml zeama de compot de visine, apoi se dizolva pe baie de aburi (nu trebuie sa fiarba). Se lasa sa se raceasca. Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga compozitia cu gelatina peste iaurt, apoi se incorporeaza frisca batuta bine. Se baga crema la frigider pentru cca. 20-30 de minute.
CREMA DE CIOCOLATA
Se pune ciocolata si frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga alcoolul. Se lasa sa se raceasca apoi se incorporeaza in untul frecat spuma.
GLAZURA
Toate ingredientele se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza perfect. Cand este gata se da de pe foc si se lasa putin sa se raceasca .
ASAMBLARE
Se taie blatul pe jumatate, se tapeteaza tava in care am copt blatul, cu o folie transparenta, se aseaza prima felie de blat si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se toarna apoi crema de iaurt si se baga la frigider pentru aproximativ o ora, dupa care se scoate si se aseaza peste crema un strat de visine fara samburi si bine scurse. Deasupra lor se toarna crema de ciocolata. Se aseaza a doua felie de blat insiropata tot cu zeama de compot si se da din nou la frigider pentru inca 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata, se rastoarna tortul pe un platou, se indeparteaza folia transparenta apoi se imbraca tortul cu glazura de ciocolata alba si se orneaza dupa preferinta.
POFTA BUNA !