Tort "inima Ninsa" ..by Adriana Lucia
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Azi am facut un tort pentru un cuplu de indragostiti. Din motive doar de ei stiute l-au cerut in forma de inima :D.
Eu m-am conformat si l-am executat, rapid .
Blatul este de vanilie fara albusuri, insiropat cu rom .Crema este de cocos fiert in lapte si unt. Glazura exterioara este bezea (albusurile batute pe aburi. )
L-am "nins" cu fulgi de cocos .
Decorul din bombonele gumate in tema cu tortul :)
Are cca 2 kg .
Cred ca v-am mai spus ca obisnuiesc sa-mi fac in paralel si mie cate un tort cand am comenzi in premiera si cand timpul imi permite.
Astazi , desi am mai copt cateva blaturi pentru alte torturi, am reusit sa-mi fac si mie o inimioara :).
Sunt incantata de gustul deosebit si de combinatia de arome. Niciodata, un tort de cofetarie , chiar daca arata ca in reviste, n-o sa poata egala gustul unui tort facut in casa.
Mai ales ca torturile si prajiturile mele sunt facute cu unt, cu oua bune , cu frisca naturala (de foarte putine ori folosesc frisca vegetala )...in consecinta sunt de o calitate superioara.
Va las sa va delectati cu pozele :)