contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Infantil Pooh

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Acest tort l-am facut la ziua lui Ruben cand a implinit doi anisori. Ce mare e deja . Cum trece timpul.
E un tort "tres leches" cu crema de mascarcope .

Ingrediente
  • 500 gr . zahar
  • 500 gr faina
  • 1/2 pahar apa
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 ml lapte evaporat
  • 250 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar vanilat

Intr-un bol se bat ouale . Se adauga zaharul si se mai bate bine pana se omogenizeaza.

Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se toarna intr-o tava tapetata cu un pic de ulei si faina.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute.

Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.

Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul.

Se lasa la racit , iar intre timp se prepara crema de mascarpone.

  • 3 oua
  • plic praf de frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 foi de gelatina
  • 4 linguri zahar

Gelatina se pune la hidratat in apa.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zahar pana isi schimba culoarea .

Albusurile se bat spuma apoi se adauga praful de frisca si se mai bate pana devine o crema teapana.

Peste galbenusuri se adauga zaharul vanilat si mascarponele . Se amesteca bine pana se intareste apoi se adauga albusurile .

Gelatina se scoate din apa si se pune cateva secunde in microunde pana se face lichida, apoi se toarna peste crema.

Se lasa crema la frigider pana se intareste un pic . Cam 15 minute.

Tortul se scoate din tava, se taie in doua pe orizontala se umple cu jumatate din crema preparata , iar cealalta jumatate de crema se pune deasupra tortului.

Am ornat tortul cu frisca care am pus-o sub forma de iarba, iar gardul este din pasta de zahar .

Figurinele sunt din plastic.




Articol recomandat de www.al3xandra-miches.blogspot.com