Tort In Straie De Iarna
Sursa TORT IN STRAIE DE IARNA
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut acest tort inainte de Craciun special pentru mama Ana (soacra mea).
Si-a dorit foarte mult un tort preparat de nora ei pentru sarbatorile care tocmai au trecut, iar mie chiar mi-a facut placere sa pot sa-i implinesc dorinta.:)Din nefericire ma aflam inca la munte cand am facut tortul , in consecinta n-am avut incotro si am apelat la semipreparatele din comert.
Asadar, am folosit un blat de cacao din comert .Rezultatul insa a fost mai mult decat multumitor.
E adevarat ca blaturile din comert nu au gustul celor preparate in casa, dar macar au tinuta (daca stii sa lucrezi cu ele ) :)
Element salvator in astfel de situatii este si crema, care te scoate la liman daca e suficient de gustoasa .
Si a mea chiar a fost...si nu una ci doua :).
Prima crema am preparat-o din 200g crema fina de branza , 200 ml frisca naturala si 200g jeleu de zmeura . Le-am mixat impreuna pana s-au transformat intr-o crema tare . Practic s-a transformat intr-un mousse de zmeura ;)
Cea de-a doua crema am preparat-o dintr-un plic de crema cu gust de ciocolata si trufe, 300 ml frisca naturala si 5 linguri de zahar (tot cu mixerul si la rece ).
Am asamblat tortul astfel : blat- jumatate din crema (mousse ) de zmeura- iar blat (pe acesta l-am uns cu 2 linguri de jeleu de zmeura) - crema de ciocolata si trufe - apoi iar blat - si la final cea dea doua parte de mousse de zmeura.
Am imbracat tortul in 600 ml frisca naturala pe care am mixat-o cu 3 pliculete de intaritor de frisca insa nu i-am mai adaugat zahar.
Ornamentele sunt in totalitate din comet :)
Tortul a fost supus unei calatorii de cca 150 km , insa s-a comportat exemplar :)).
Mama Ana l-a primit cu lacrimi in ochi. ....si l-a pastrat cu sfintenie pana la Craciun, cand in sfarsit s-a incumetat sa-l felieze :)).
De retinut la acest tort este faptul ca se prepara in totalitate la rece si intr-un timp scurt (cca 30 - 45 minute maxim) , este foarte gustos si rezista pana la 2 saptamani la temperatura scazuta ....daca nu este devorat imediat ce se feliaza :))