contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort In Straie De Iarna

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

 Am facut acest tort inainte de Craciun special pentru mama Ana (soacra mea). 
Si-a dorit foarte mult un tort preparat de nora ei pentru sarbatorile care tocmai au trecut, iar mie chiar mi-a facut placere sa pot sa-i implinesc dorinta.:)
Din nefericire ma aflam inca la munte cand am facut tortul , in consecinta n-am avut incotro si am apelat la semipreparatele din comert.
Asadar, am folosit un  blat  de cacao din comert .Rezultatul insa a fost mai mult decat multumitor.
E adevarat ca blaturile din comert nu au gustul celor preparate in casa, dar macar au tinuta (daca stii sa lucrezi cu ele ) :)
Element salvator  in astfel de situatii este si crema, care te scoate la liman daca e suficient de gustoasa .
Si a mea chiar a fost...si nu una ci doua :).
Prima crema am preparat-o din 200g crema fina  de branza , 200 ml frisca naturala si 200g jeleu de zmeura . Le-am mixat impreuna pana s-au transformat intr-o crema tare . Practic s-a transformat intr-un mousse de zmeura  ;)
Cea de-a doua crema am preparat-o dintr-un  plic de crema cu gust de ciocolata si trufe, 300 ml frisca naturala si 5 linguri de zahar (tot cu mixerul si la rece  ).
Am asamblat tortul astfel : blat- jumatate din crema (mousse ) de zmeura- iar  blat (pe acesta l-am uns cu 2 linguri de jeleu de zmeura) - crema de ciocolata si trufe - apoi iar blat - si la final cea dea doua parte de mousse de zmeura.
Am imbracat tortul in 600 ml frisca naturala pe care am mixat-o cu 3 pliculete de intaritor de frisca insa nu i-am mai adaugat zahar.
Ornamentele sunt in totalitate din comet :)
 Tortul a fost supus unei calatorii de cca 150 km , insa s-a comportat exemplar :)).
Mama Ana l-a primit  cu lacrimi in ochi. ....si l-a pastrat cu sfintenie pana la Craciun, cand in sfarsit s-a incumetat sa-l felieze  :)).
  De retinut la acest tort este faptul ca se prepara in totalitate la rece si intr-un timp scurt (cca 30 - 45 minute maxim) , este foarte gustos si rezista pana la 2 saptamani la temperatura scazuta ....daca nu este devorat imediat ce se feliaza :))