contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Iepuras

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dificultate : medie

Timp de preparare : 2 ore

Cantitate : 8 portii

Ingrediente

Pentru blat

  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 2 lingurite esenta de cirese
  • un praf de sare
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 plic praf de copt

Pentru umplutura

  • 1 conserva (600 gr) litchi
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt
  • 100 gr gris
  • 6-8 linguri gem de cirese
  • fondant, pentru decor

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 200C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
  • Pentru blat, bate galbenusurile cu zaharul pudra, semintele de vanilie si esenta de cirese.Afauga faina si praful de copt si amesteca bine.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.Toarna aluatul obtinut in forma si da-l la copt 20-30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3, pe orizontala.
  • Pentru umplutura, pune intr-un vas pe foc potrivit zeama de la litchi, vanilia, zaharul pudra si iaurtul.Dupa ce a au dat intr-un clocot, adauga grisul in ploaie si lasa sa fiarba amestecand continuu pana cand se ingroasa.Inglobeaza fructele litchi din conserva apoi lasa umplutura sa se raceasca.