Tort Iepuras
Sursa Tort IEPURAS
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 8 portii
Ingrediente
Pentru blat
- 4 oua, separate
- 120 gr zahar pudra
- semintele rase de la 1 baton de vanilie
- 2 lingurite esenta de cirese
- un praf de sare
- 120 gr faina, cernuta
- 1 plic praf de copt
Pentru umplutura
- 1 conserva (600 gr) litchi
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 50 gr zahar pudra
- 400 gr iaurt
- 100 gr gris
- 6-8 linguri gem de cirese
- fondant, pentru decor
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
- Pentru blat, bate galbenusurile cu zaharul pudra, semintele de vanilie si esenta de cirese.Afauga faina si praful de copt si amesteca bine.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.Toarna aluatul obtinut in forma si da-l la copt 20-30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3, pe orizontala.
- Pentru umplutura, pune intr-un vas pe foc potrivit zeama de la litchi, vanilia, zaharul pudra si iaurtul.Dupa ce a au dat intr-un clocot, adauga grisul in ploaie si lasa sa fiarba amestecand continuu pana cand se ingroasa.Inglobeaza fructele litchi din conserva apoi lasa umplutura sa se raceasca.