Tort Hannah Montana
Sursa Tort Hannah Montana
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
Blat
- 8 oua
- 1 plic praf de copt
- 300 gr zahar
- 250 gr faina
- 3 linguri cu varf de cacao
- 100 ml apa
- 100 ml ulei
- 40 gr ciocolata amaruie razalita
- 300 gr ciocolata amaruie
- 500 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina
- 1/2 pahar lapte
Se adauga galbenusrile , se bate pana se omogenizeaza, apoi se adauga treptat apa si uleiul.Se adauga treptat praful de copt, faina si cacaoa si se amesteca bine.
Ultima data se pune ciocolata razalita , se amesteca usor , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute
Crema
Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un bol impreuna cu 300 ml frisca lichida. Se baga la microunde un minut. Se scoate , se amesteca iar daca mai e nevoie se mai baga cate putin pana se topeste toata ciocolata. Atentie sa nu fiarba ca se taie.Se lasa ciocolata la racit iar intre timp se bate restul de 200 ml frisca pana devine teapana.
Intr-o craticioara se pune 1/2 din lapte, adica 1/4 pahar, si se amesteca cu gelatina. Se pune pe foc si se amesteca pana gelatina s-a dizolvat de tot. Se ia de pe foc si se adauga restul de lapte.Se lasa sa se raceasca un pic , 2-3 minute , apoi se toarna peste frisca batuta spuma.
Cand ciocolata s-a racit se bate si aceasta pana devine o crema fina si isi schimba un pic culoarea , se face mai deschisa. .Se amesteca frisca batuta spuma impreuna cu crema de ciocolata.
Sirop
- 4 linguri zahar
- 1 pahar apa
Montare
Tava in care se va monta tortul se tapeteaza cu folie transparenta.
Se pune prima foaie de tort, se insiropeaza , peste care se toarna jumatate din crema de ciocolata.Se pune a doua foaie de tort , se insiropeaza si aceasta si se toarna restul de crema. Se pune ultima foaie , se insiropeaza si se pune la rece pentru cel putin o ora.
Se pune prima foaie de tort, se insiropeaza , peste care se toarna jumatate din crema de ciocolata.Se pune a doua foaie de tort , se insiropeaza si aceasta si se toarna restul de crema. Se pune ultima foaie , se insiropeaza si se pune la rece pentru cel putin o ora.
Se niveleaza bine deasupra si se pune foaia de wafer cu imaginea Hanney Montana.
Se decoreaza tortul cu frisca astfel incat sa se astupe marginile imaginii.