Tort Ganache Cu Nuci
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
- 200 ml frișcă lichidă - 100 g ciocolată cu lapte - 100 g ciocolata amaruie - 200 gr nuci PREPAREAREA CREMEI GANACHE
In bain marie se topește ciocolata in frișca lichida.Dupa topirea completa se lasa la racit, apoi se bate cu mixerul.Se adaugă nucile măcinate. Crema ganache o folosim sa ungem fasiile de blat de vanilie, pe care le rulam pana cand ajungem la circumferinta blatului de cacao. Diametrul pe care blatul de vanilie trebuie sa il aiba este de 26 cm. Dupa aceea se lasa la rece 1 ora. INGREDIENTE CREMA DE VANILIE - 500 ml lapte - 60 g de făină - 140 g zahăr - 1 esență de vanilie - 140 g unt - un praf de sare PREPARARE CREMA DE VANILIE Amestecam zahărul cu faina,sarea si laptele intr-o cratita si se lasă să fiarbă, amestecând continuu, pana ce devine ca o budinca, apoi se ia de pe foc si se adaugă vanilia. După ce sa racit crema o amestecam cu cu untul pe care il lasam la cald sa fie moale. MONTAREA TORTULUI Se taie blatul de cacao in 2 parti egale si jumatate din crema de vanilie se pune pe blatul de jos, se ia cu grija inelul format din blatul de vanilie si se pune peste blatul de cacao si crema de vanilie.Se pune peste blatul de vanilie si ce mai a ramas din crema de vanilie si se pune si ce-a de-a doua jumatate de blat din cacao peste. ORNAREA Frisca Hulala 1 cutie de 200 gr si nuci macinate, cateva bucati de nuci jumatati si bomboane din orez expandat roz si albe. Se bate frisca si se pune pe tort, se decoreaza cu nuci macinate pe margine, deasupra se pun cateva jumatati de nuci si bomboane din orez expandat. Este cel mai bun tort din cate am mancat. Este foarte multa munca la el dar merita din plin. DELICIOS!