Tort Frankfurter Krone
Sursa Tort Frankfurter Krone
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta apartine Laurei Laurentiu http://cuinabanateana.blogspot.com/
Multumesc Laura
Mod preparare:
Ingrediente pentru crema : 400 ml lapte, 1 pachet de budinca de vanilie, 200 g de zahar, 250 g unt, 150 ml visinata. Budinca de vanilie o amestecam cu zaharul si cu 50 ml lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga budinca si se amesteca bine pana se leaga. Se lasa budinca se se raceasca. Eu am pus vasul in chiuveta si am pus apa rece amestecand din cand in cand san u se faca pojghita la suprafata. Untul se freaca cu mixerul pana se topeste si devine ca o spuma, apoi se pune cate o lingura de budinca in unt si se amesteca pana incorporam toata budinca.La sfarsit adaugam visinata.
Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine. Ungem cu unt forma de kuglehutpf si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180 grade si coacem blatul cca 30 minute.
Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca bine in forma (ca sa nu se rupa blatul cand il scoatem) apoi se taie in 3 pe orizontala.
Ingrediente pentru decorat: avem nevoie de gem de visine, visine (eu am pus din visinata), alune decojite si putin zahar sa le caramelizam. Primul blat il stropim cu putina visinata, punem un strat de gem de visine, un strat de crema, alternand. Nu uitati sa opriti crema pentru imbracat tortul si pentru ornat.(eu am uitat sa opresc crema si am facut o crema de vanilie). Se da tortul la frigider cca 30 minute, dupa care se orneaza. Se acopera cu crema in strat subtire, apoi alunele macinate si caramelizate se presara pe deasupra acoperind toata suprafata. Se formeaza cu spritul cateva rozete pe care se pun visine.
Reteta recomandata de Lily-Musat.blogspot.com