contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Franco

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De curand a fost ziua lui zio Franco…adica sotul matusii Rosalba…cum puteam sa las sa treaca o asemenea aniversare fara a pregati un tort?...si mai ales pt zio Franco….care asa cum zia Rosalba imi este ca o mama…el imi tine loc de tata…

Daca interiorul l-am gandit destul de repede...exteriorul adica decoratul nu reuseam sa mi-l imaginez absolut deloc…lipsa de inspiratie domnule nu alta!...ziceam:”un tort pt un barbat nu-l pot orna tot cu flori si brizbrizuri feminine…trebuie sa gasesc altceva!”…ce-am gasit?...veti vedea…

Asa deci…sa incepem



Mod preparare:




Am mixat bine untul cu zaharul



Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare



In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina amestecata cu toate mirodeniile,

praful de copt si praful de sare





Am adaugat laptele putin cate putin



Si apoi otetul



Ciresele le-am taiat in doua si le-am dat prin faina



Le-am amestecat apoi in compozitie pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt





Am mai pus restul de cirese si deasupra





Si-am copt blatul la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii





Din blatul dreptunghiular din tava am decupat 2 blaturi





Si-am imbracat peretii unei forme de tort





Apoi am pregatit blatul 2



BLAT II



Ingrediente



120 g unt

130 g caramelle marshmallows

150 g ciocolata amaruie sau cu lapte

70 g migdale macinate

90 g orez espandat



Am pus caramelele marsmallows pe foc moderat impreuna cu untul pana s-au topit



Am adaugat ciocolata facuta bucatele, migdalele si orezul expandat(eu am pus barette de orez cu ciocolata ca astea le aveam prin casa)








Amestecul l-am intins intr-o tava cu hartie de copt in forma de dreptunghi si l-am lasat la racit





Cand s-a racit l-am taiat in doua pe lung



Si una din fasii am pus-o in forma de tort in felul urmator





In mijloc am pus o margheritina





Intre timp am pregatit o crema de gris



CREMA DE GRIS



Ingrediente



500ml lapte

75g zahar

zeama de la o lamaie

50g gris




Am pus pe foc laptele cu zaharul si zeama de lamaie







Am lasat sa fiarba 5min in clocote apoi am adaugat grisul in ploaie si am mai fiert 5minute amestecand ca sa nu aiba cocoloase sau sa se prinda de fund…





Am batut-o fierbinte crema vreo 20minute pana a crescut ca o spuma





Apoi am adaugat in ea coaja de portocala confiata






Am trecut la asamblarea tortului


Primul cerc exterior ramas liber l-am umplut cu mousse de cioco



Iar in cercul din interior am altenat margheritina



Crema de gris



Margheritina



Crema de gris



Am incheiat cu o margheritina asezata cu fundul in sus





Am asezat capacul de blat deasupra



Si-am lasat la rece peste noapte





A doua zi l-am ornat...simplu ….cu ciocolata…












Reteta recomandata de Dora-s-SweetTreasures.blogspot.com