Tort Fluture - Aniversar
Sursa Tort fluture - aniversar
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru a
raspunde si ultimei provocari in marele si lung-ul…concurs “Delimano”, am
preparat aceste doua tortulete, in stil cat mai original si care sau dovedit a
fi tare delicioase !
Timp
de pregatire: 100’
Ingrediente:
Blaturi:
3
oua
3
linguri faina
½
lingurita pudra matcha (ceai verde Japonez)
3
linguri zahar
Crema:
250
ml lapte
1
plic cu crema de vanilie
1
lingurita extract de vanilie
Pt
insiropat :
3
linguri sirop de papadie
6
linguri apa
Décor:
2
linguri dulceata de gogonele
1
lingurita dulceata de lubenita
1 lingurita
dulceata de piersici
Mod de
preparare:
Pentru
blat, separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu zaharul pana devin
bezea, adaugam galbenusele pe rand si la final faina in care am amestecat
praful de matcha. Amestecam usor cu o paleta, de jos in sus. Golim coca in
formele future, de silicon, nivelam si dam la cuptorul dinainte incalzit,
pentru 30’. Lasam blaturile sa se raceasca in forme si numai dupa aceia le
scoatem.
Pentru
crema, , adaugam intr-un bol laptele rece din frigider, vanilia si praful-crema.Mixam
cu robotul pana obtinem o crema bine legata si dam la frigider pentru 15-20’.
Blaturile
reci, le sectionam in doua, pe orizontala, le insiropam, punem un strat de
crema, apoi partea superioara de blatul si “imbracam” tortuletele fluturi, cu
restul de crema.
Pentru
ornat am folosim cele trei feluri de dulceata.
Pofta
buna!