contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Fluturas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  • 50 gr migdale macinate
  • 80 gr faina
  • 30 gr amidon
  • 5 gr praf de copt

Ziua Nataliei! 2 ani. Eveniment foarte important.
Din pacate, a trebuit sa organizez totul vineri seara ai sâmbata pâna la ora 16.59. Ca la 17.00 veneau invitaaii :)).
Pentru tort am cautat ceva pâna sa gasesc o reaeta uaor de executat. Dar Laura m-a salvat.
Mod preparare:
Blatul a fost executat vineri seara.
Am aprins cuptorul.
Am uns forma de tort cu unt ai am tapetat-o cu faina.
Am amestecat ultimele 4 ingrediente.
Am mixat primele 4 ingrediente timp de 10 minute - pe ceas.

Am turnat amestecul fainos peste cel lichid ai am omogenizat uaor cu telul.

Am lasat la foc mic aproximativ 30 de minute.
Am scos blatul pe gratar ai am aateptat sa se raceasca de tot.

L-am taiat în 2. Am uns partea inferioara cu 150 gr de dulceaaa de viaine amestecata cu dulceaaa de cireae, ca nu am avut 150 gr doar de viaine.
Am pregatit „terenul” pentru crema de a doua zi: am pus blatul uns pe bucaai mari de folie alimentara. Am acoperit cu partea superioara. Am învelit tortul în folie. I-am pus inelul de la forma de tort în jur ai la frigider cu el.
Sâmbata dimineaaa, dupa ce s-a trezit copilu, hai la treaba cu crema. Din:

  • 3 galbenuauri
  • 2 pliculeae zahar vanilat
  • 30 gr zahar

  • 150 gr ciocolata alba

  • 10 gr gelatina
  • 50 ml apa rece

  • 500 ml friaca


Viainele - la scurs.
Ciocolata - la topit în baie de aburi.
Gelatina - în apa rece.
Primul set de ingrediente - la baie de aburi - mixare aaa vreo 10 minute.
Am luat galbenuaurile din aburi. Între timp se topise ai ciocolata, pe care am turnat-o peste galbenuauri ai am omogenizat. Cât s-a putut, ca mi-a ieait o treaba cam granulata.

Am batut friaca baa.
Am turnat gelatina peste granulele de ou cu ciocolata (fierbinai înca) ai am obainut o crema foarte frumoasa.

Pe care am pus-o peste friaca ai am omogenizat.
Am pus ai viainele întregi. O ultima omogenizare.
Am scos blatul din frigider. Am desfacut folia, trecând-o peste marginea inelului. Am turnat crema. Am nivelat suprafaaa cât am putut.

La frigider din nou.

În timpul somnului de prânz al Nataliei am executat ai ornarea. Cea mai lunga etapa ai cea mai cu peripeaii.
Am folosit:
  • maraipan (am avut doar 250 gr)
  • zahar pudra
  • suc de sfecla roaie
  • cacao

Mama a dat prin razatoare sfecla ai a pus-o la scurs. Mi-au trebuit cam 2 linguriae de suc pentru tot maraipanul pe care l-am avut.
Am împarait maraipanul în doua, pentru cele doua aripi: MARE GREaEALa! Evident ca nu a ieait aceeaai nuanaa. Am lasat puaina pasta ai pentru „corp” ai buline pe aripioare.
Am scos tortul. L-am taiat în doua parai egale. ai hai sa sucesc jumataaile invers. Da de unde! Nu încapea fluturele pe platoul meu roau pentru torturi. Ooooofff. Am improvizat: o tava veche ai urâta de plastic, dar mare ai plata. Acoperita cu folie de aluminiu ai asta a fost.
Am luat la framântat o bucata de maraipan cu o linguriaa suc de sfecla ai cu zahar pudra. Am tot adaugat zahar pâna am putut întinde o foaie uniforma pe blatul de lucru, foaie pe care sa o pot ai desprinde. Am îmbracat o jumatate de fluture.
La fel ai la a doua.
Pentru corp, am framântat cu cacao pâna ce mi s-a parut suficient de închis la culoare, am întins cu degetele ai am decupat cu cuaitul.
Din ce a mai ramas am format bulinuae cu ajutorul ... degetelor :).

Iata ai o felie:
<mce:scriptt;" border="0">
Sursa: aici. Laura, mulaumesc înca o data!
Reteta recomandata de doisiunsfertlamasa.blogspot.com