contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Florica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Desi am promis ca voi posta retete un pic mai "light" trebuie sa imi calc pe inima si sa va prezint un tort cu totul si cu totul deosebit.
Duminica asta au fost Floriile si, cum pe bunica mea o cheama Florica, am avut de sarbatorit :)
Pentru ca in ultima vreme m-am specializat in dulciuri, m-am oferit sa ii fac eu tortul. Bineinteles ca trebuia sa fie unul foarte special, la fel ca ea. Am tot cautat o reteta si nu am fost foarte multumita de ceea ce am gasit pe net asa ca am facut o combinatie personala dar care NU avea cum sa iasa rau: ciocolata si portocale!
Va spun sincer, a fost cel mai bun tort pe care l-am facut eu vreodata si toti au fost extrem de incantati de el. S-a evaporat instantaneu :)
Asadar: am preparat doua blaturi de pandispan dupa reteta de aici. Am avut o forma de tort destul de mare si de aceea, din 5 oua mi-a iesit o singura foaie. Apoi am avut intre blaturile insiropate o crema de portocale simpla iar peste al doilea blat am intins o crema de ciocolata cu portocale.
Ingrediente:
Pentru crema de portocale:
4 oua intregi
50-100g zahar (trebuie sa tineti cont ca tortul va fi imbracat in ciocolata asa ca nu trebuie exagerat cu zaharul nici in crema nici in sirop)
100g unt
zeama de la o portocala
coaja de la o portocala
esenta de vanilie
Pentru crema de ciocolata:
2 ciocolate Heidi Dark Orange
100ml smantana lichida
Pentru sirop:
500ml apa
150g zahar
esenta de rom
                          
Preparare:
Am facut cele doua blaturi si le-am lasat sa se raceasca. 
Crema de portocale se face foarte simplu: se pun toate ingredientele intr-o craticioara si apoi se fierb in bain-marie, adica asezam craticioara peste o alta care este pe foc si in care avem apa. Cand crema incepe sa fiarba trebuie amestecat mereu in ea pana cand prinde consistenta unei budinci. Se pune la racit.
Crema de ciocolata se face si mai simplu: ciocolata rupta bucatele se pune la topit impreuna cu smantana lichida tot in bain-marie Dupa ce s-a topit complet se lasa si ea la racit.
Pentru asamblare am folosit forma de tort cu perete detasabil. Am pus primul blat, l-am insiropat bine, am turnat crema de portocale cu grija sa nu curga peste margini si am pus deasupra al doilea blat. Pe acesta l-am insiropat de asemenea (nu e musai sa folositi tot siropul, depinde cat absoarbe blatul) si, cu un cutit sau o paleta am intins crema de ciocolata care a stat in prealabil in frigider pentru a se intari suficient cat sa nu curga. 
Am decorat simplu, cu ceva nuca de cocos si coji de portocala.
Trebuie tinut la frigider pana cand va fi servit pentru a mentine fermitatea cremelor. Absolut delicios!
Desi stiu ca bunica nu o sa citeasca niciodata blogul meu culinar, eu tot ii urez la multi ani si sanatate, si ii multumesc pentru toate cele ce m-a invatat in bucatarie si nu numai.

Articol recomandat de raftulbunicii.blogspot.com