contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Fantezie Cu Afine, Mure Si Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Crema:
20 g gelatina
1 conserva ananas (340g)
120g zahar
250g branza vaci
500ml frisca
50 ml rom brun (eu am pus esenta de rom)
50g ciocolata amaruie tocata
300g mure (zmeura, capsuni, visine)
Pentru ornat:
200 ml frisca
250g mure
2 nectarine
cateva boabe de afine
optional 1 plic gelatina transparenta
Ce ziceti de un tort racoros cu branza si fructe? Eu zic stop dieta pentru o zi :) si tolanita in fotoliu mananc o felie … va invit sa-l incercati si sa-l degustati (macar virtual).
Mod preparare:
Pentru blat:
Batem ouale spuma cu 4 linguri apa fierbinte, zahar si putina sare cca 15 minute. Inglobam lingura cu lingura faina amestecata cu praful de copt si ciocolata toccata. Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa (d=26 cm) si o coacem la foc mic timp de 30 min. (Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta).



Se desprinde din forma cu grija si se lasa sa se raceasca apoi se taie pe 2 niveluri.

Pentru crema:
Scurgem ananasul de sucul din compot, apoi il tocam marunt. Se inmoaie gelatina in apa rece, iar separat se pune la incalzit sucul de ananas cu zahar. Cand este pe punctual de-a fierbe se stinge focul si se adauga gelatina. Lasam putin sa se racoreasca si il adaugam putin cate putin peste branza amestecand mereu. Punem si ananasul taiat bucatele, frisca , romul si ciocolata.

Impartim crema in 3. Asezam un inel in jurul blatului inferior, apoi punem 1/3 din crema , afinele iar 1/3 din crema, al 2-lea blat, restul de crema.
Dam la rece 4 ore si apoi il ungem cu un strat de frisca si il ornam cu fructe.

Reteta este preluata cu mici modificari din Secretele bucatariei.
Ca o observatie, blatul este excelent, de obicei retetele de blat din revista asta nu-mi prea reusesc, acesta este super! O sa-l folosesc cu siguranta si la alte torturi .



Recomandat de www.Amalia-myLife.blogspot.com