contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Fals

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Tort fals, ce-i ala? Este defapt un cheesecake cu avocado si caramel de limé pe care l-am transformat intr-un tort ca doar nu puteam sa las sa treaca o zi asa importanta ca intinerirea mea cu inca un an fara a avea ceva dulce pe masa.
Initial planuisem alt tort,dar cand am vazut cheesecake-ul la  Cristi de la Food Blog am spus: "asta-i tortul meu.
Este o combinatie nebuna carora cu siguranta o sa li se para ciudata,dar daca aveti curaj in a degusta noutati va sfatuiesc sa il incercati.
Avem nevoie de:
Blat:
200 biscuiti integrali
30 gr unt(topit)
Eu am pus cam 130 gr biscuiti (macinati) caci am facut intr-o forma mai mica si am amestecat cu 20 gr unt de cocos.Dupa ce amestecam untul cu biscuitii macinati ii punem intr-o forma(a mea avea diametru de 20 cm) pe care o tapetam cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius pentru 10 minute.
Cat blatul e la cuptor pregatim
Crema:
500 gr branza Philadelphia
2 bucati avocado
3 oua 80 gr zahar
1 lingurita extract vanilie
1 lingura miere
Avocado trebuie sa fie mai moale.Daca va plac dulciurile dulci si nici avocado nu e foarte copt atunci puteti marii cantitatea de zahar pana  spre 200 gr.Avocado meu era asa de dulceag ca  aproape era sa raman fara .
Se amesteca toate ingredientele mixandule cu ajutorul blenderului pentru o compozitie cat mai cremoasa
 Dupa cele 10 minute de stat la cuptor se scoate blatul si turnam compozitia peste, nivelam si dam la cuptor iarasi tot la 160 grade Celsius pentru inca 50-60 de minute.
Cand este gata il dam de-o parte sa se raceasca si ne ocupam de 

Caramel de limé
50 gr zahar brun
30 gr unt
3 linguri smantana
apa
zeama de la 1 limé
3 cubulete ciocolata alba(optional)
Eu am inlocuit smantana cu mascarpone.
Punem intr-o cratita zaharul si apa(cat sa acopere zaharul) si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba(sa faca bulbuci) si lasam pana se leaga(aproximativ 15 minute), apoi adaugam untul de la frigider si samantana.Amestecam bine pana se incorporeaza intul si samntana.Se da de-o parte, adaugam ciocolata, amestecam ca sa se topeasca si adaugam zeama strecurata de la lime.
Se toarna peste cheesecake.Eu am ales sa nu scot peretii formei,dar daca doriti sa aveti caramelul curgand pe margini, puteti sa scoateti inelul formei inainte de a turna caramelul.